Fondatorul, Marcel, născut în Prahova, a plecat de la 10 ani de acasă pe drumul spre “armonii”, dornic să cucerească lumea prin muzică. A făcut înconjurul lumii și, plin de sunete și culoare, s-a întors acolo unde se identifica cel mai mult, la vatra satului. De la gama muzicală la gamele de vinuri nu e decât un intermezzo, dar urmat de un discurs muzical la fel de intens și de emoționant! Gramofon Wine este vin, este armonie!

Wine, art, food and music. The guilty pleasures in life

Când arta vinului se îmbină cu alte tipuri de artă, rezultatul nu are cum sa fie decât un produs cu adevărat special. Așadar, să nu mai pierdem vremea și să vă povestesc ce știu mai bine: despre vin.

Despre evoluția calității vinurilor produse aici și despre idea de a face lucrurile diferit, cum sunt cele trei vinuri despre care vom povesti în cele ce urmează: Sonorum Rose, Sonorum Chardonnay și Opus Fabula.

Ideea de diferit apare în poveste odată cu alăturarea lui Marcel Vulpoi în business, în 2019. Cei doi proprietari făcând acest duo al vinurilor bune cu povești interesante.

Anul acesta, la început de vară, se lanseză două vinuri super premium curatoriate de nume ilustre ale industriei de vin. Anume Sonorum Rose, sub bagheta magică a Iuliei Scavo, somelier internațional cu distincția de cel mai bun sommelier din România în mai multe rânduri și Sonorum Chardonnay, sub finul ghidaj al lui Virgil Mănescu, sommelier și descendent al unei familii de formatori în industria ospitalității din România.

Sonorul Rose, vin inspirat de briza rivierei franceze, asamblaj de Fetească Neagră și Merlot ne aduce în pahare arome suave de cireșe, căpșuni, bujori și floare de cireș. Un vin rose gastronomic, serios, cu o superbă tonicitate și amplitudine. Vinul vine într-o sticlă de 1 litru, gândit exact pentru mesele zgomotoase alături de prieteni și familie. Este acel vin ce te îmbie la a experimenta asocieri gastronomice și a-i găsi perechea ideală. Când vorbim de Rose orice este permis, atâta timp cât vinul este rece și paharul potrivit.

Sonorum Chardonnay se dorește a fi un vin alb sobru, stratificat. Maturat în butoaie de stejar franțuzesc este și el un vin gastronomic. Un vin ce se etalează în straturi, pornește de la fructe galbene, trece spre fructe verzi și tonuri florale suave, ca în final să ajungă la tușele dulci de vanilie date de maturarea în butoi. Este un vin pentru mesele de duminică, atunci când alegi cele mai bune bucate și este necesar să alături și vinuri pe măsură. Îi va sta bine atât lângă un pește gras, cât și lângă o friptură de fazan sau bibilică.

Dar acest pattern al vinurilor cu nași a început anul trecut când crama a scos pe piață un vin controversat: Opus Fabula. O sticlă mai mică, de doar 500 de ml, cu un vin roșu dulce. Vinul este ales de nimeni altul decât ilustrul sommelier român, Sergiu Nedelea.

Și așa cum povesteam și rândul trecut despre acest vin este obținut din struguri lăsați la stafidit câteva zile pe rug, așa cum uneori se face în regiunea Valpolicella cu strugurii pentru Amarone. Tehnica aceasta concentrează aromele de mure, afine, prune și ciocolată din vin. Iar gustul este rotunjit și ușor dulceag. L-am lăsat la final pentru că vedetele verii rămân cele două vinuri Sonorum, însă va invit ca atunci când se lasă răcoarea să degustați măcar un pahar din acest vin deosebit.

Găsiți aceste vinuri, fără eticheta finală însă, în premieră doar pe www.desprevin.ro. Ele fac parte din Pachetul Premium sau din Pachetul Răcorire Globală.

Iar ca mărturie a celor spune de mine aici stă video-ul cu degustarea online avută alături de Marcel Vulpoi și cei trei curatori de vinuri Gramofon.

Bucurați-vă de vinuri bune și experiențe frumoase!