Sfatul unor antreprenori care s-au confruntat cu aceleași temeri: începe să-ți construiești afacerea imediat, nu aștepta să strângi o sumă pe care tu o consideri suficient de mare pentru a te finanța.

Într-o opinie semnată pe inc.com, Gary Vaynerchuk, un cunoscut antreprenor în serie din Statele Unite, vorbește de una dintre cele mai comune și răspândite greșeli pe care o fac antreprenorii în momentul în care încearcă să găsească finanțare pentru afacerea lor.

”Adevărul este că, în lume există o grămadă de oameni care își vor petrece următorii 5-10 ani încercând să-și dea seama cum pot strânge 25.000-50.000 de dolari pentru startup-ul lor. Nu e deloc o mișcare deșteaptă”, spune Vaynerchuk, comentând asupra faptul că există și alte posibilități de a face rost de bani.

Astfel, în opinia sa, ca să strângi niște bani te poți lipsi de prostiile pe care le ai prin casă, te poți muta într-un apartament mai mic și mai ieftin (măcar pentru primii 2 ani de existență ai afacerii), poți lua încă un job, ai putea renunța la ieșirile din oraș și la festivalurile pe care spargi o grămadă de bani.

”Dacă ai răbdare vei găsi banii de care ai nevoie. E mult mai bine să faci 5.000 de dolari dacă îți vinzi din lucrurile de care nu ai nevoie, sau de care te poți lipsi, pe care, apoi, să-i investești ca să te promovezi pe Facebook, decât să aștepți 9 ani ca să primești 27.000 de dolari de la un investitor și abia atunci să pornești prima ta afacere. Nu ai avea datorii și nici nu ar trebui să dai înapoi banii”, afirmă antreprenorul american.

Gary Vaynerchuk a lansat la începutul anului #2017FlipChallenge, o provocare prin care și-a propus să cumpere și să vândă rapid, profitabil, diverse obiecte.

Photo by Igor Ovsyannykov on Unsplash