Viața de magnat și de împărat se trăiește cel mai bine în Dubai. Asta ne-o dovedește și cea mai recent-anunțată monedă virtuală, care va fi creată special pentru bogații din Emiratele Arabe Unite.

Se numește emCash și le va permite cetățenilor din Dubai să-și plătească diverse taxe și servicii. De exemplu, posesorii acestei criptomonede vor putea să-și cumpere cafeaua de dimineață prin intermediul ei, să plătească școlarizarea copiilor, utilitățile sau să transfere bani.

Moneda digitală va fi dezvoltată de Emcredit, o subsidiară a Dubai Economy, și startupul britanic Object Tech. Tranzacțiile se vor face prin aplicația de smartphone-uri emPay.

---

Samsung HMD Odyssey este numele celei mai noi și căști de realitate mixtă. Gadgetul a fost prezentat săptămâna aceasta.

Casca Samsung HMD Odyssey este dezvoltată în parteneriat cu Microsoft și, la fel ca Microsoft Hololens, îmbină realitatea virtuală cu realitatea augmentată. Utilizatorii vor avea parte de un display AMOLED de înaltă calitate și sunet puternic, asigurat de căștile AKG incluse. HMD Odyssey vine la pachet cu manete speciale și este creată special pentru gaming, dar și-ar putea găsi și alte aplicații.

Toți senzorii sunt integrați în cască, deci nu va mai trebui să montezi și alte accesorii prin casă, iar gadgetul costă 500 de dolari. Nu știm însă când și dacă va ajunge și pe piața din România.

---

Tu știi cât de mult valorează datele tale personale și informațiile pe care le ai stocate pe telefon și laptop? Știu cei de la Kaspersky, care au creat conceptul de dolar informațional sau Data Dollar.

Kaspersky a deschis un magazin în Londra în care oamenii puteau plăti pentru diverse obiecte semnate de un artist urban cu informații de pe telefoane. Cumpărătorii nu știau care e moneda de schimb decât când se apropiau de casă, iar majoritatea nu au fost foarte încântați să arate informațiile unor străini, așa că au plecat cu mâna goală.

Compania de securitate a făcut această campanie cu scopul de a le aminti tuturor că datele personale au valoare și că ar trebui protejate la fel ca banii din portofel.

---

Review-ul săptămânii a fost pentru iPhone 8 și iPhone 8 Plus. E filmat în 360 de grade, e interactiv, iar dacă l-ați ratat, îl puteți găsi în link.