hackajob este un marketplace prin care specialiștii din IT și companiile care au nevoie de ei se pot întâlni. Astfel, companiile pot găsi talentele dorite. Platforma inversează puterea, pentru că firmele “pot aplica” pentru a selecta un specialist, nu invers.

“Suntem o platformă care este concentrată să ajute firmele să găsească, să interacționeze și să angajeze specialiști tehnici. Rata de răspuns a platformei este de 85%”, conform cofondatorului și CEO-ului Mark Chaffey.

hackajob include și o platformă de interviuri remote, dar ajută firmele să găsească talente diverse. hackajob colectează date precum nevoile salariale, statusul vizei, preferințele geografice și cunoștințele tehnice.

În momentul de față hackajob are 10 milioane de dolari venituri anuale recurente. Pe site sunt 500.000 de utilizatori și 200 de clienți plătitori care sunt companii foarte mari și care angajează constant. hackajob are 120 de angajați.

Investiția de 25 de milioane de dolari a fost condusă de Volition Capital cu participarea Axa Venture Partners, Foresight și Future Fund. În total, hackajob a primit 33 de milioane de dolari investiție.

Fondată în noiembrie 2014 de către antreprenorul român Răzvan Creangă și colegul său din facultate, Mark Chaffey, hackajob s-a născut după ce Răzvan a colaborat cu o agenție de recrutare în 2014 pentru a-i ajuta să își contureze și implementeze strategia digitală. Pe parcursul colaborării, Răzvan a observat cum oamenii non-tehnici recrutau și evaluau oameni tehnici, ceea ce i-a ridicat un semn de întrebare. Această situație, împreună cu experiența anterioară în tehnologie, l-a făcut pe antreprenorul român să se gândească la o platformă care poate promova oamenii tehnici bazat pe meritocrație. Cu o echipă de peste 70 de specialiști, hackajob are misiunea de a conecta cele mai bune talente digitale cu cele mai inovatoare companii, la nivel global.

“Am construit un produs pe care oamenii îl iubesc și vrem să îl ducem la nivel global în cele mai mari hub-uri de tehnologie din Statele Unite ale Americii și în Europa, cu primele birouri în Paris și Berlin. Vom deveni o companie complet globală la începutul anului viitor și sunt fericit că vom reuși să ne dezvoltăm mai ales în România, unde piața locală este bogată datorită talentelor și IT și grație potențialului tehnologic uriaș”, a declarat Răzvan Creangă, CEO și co-fondator al hackajob.

hackajob deține în prezent cel mai bun algoritm tehnologic de matching din industria de recrutare, iar printre clienții firmei se numără companii de top ca Apple, Vodafone, Barclays, Capgemini și KPMG.

Startup-ul hackajob a fost acceptat în 2015 în programul de accelerare Techstars din Londra, iar printre primii investitori în companie s-a numărat Ahmed Medhat, managerul care a înființat biroul de data science al Facebook din Londra. Compania a mai atras investiții din partea lui Alistair Williams, fost CFO al BG Group, GSK și Diageo. Unul dintre primii investitori în companie a fost Dragoș Nicolaescu, business angel în România. De asemenea, firma hackajob a fost finanțată anterior de London Co-Investment Fund, fond de investiții al Primăriei din Londra.