Primele trei echipe finaliste vor fi premiate cu 5.000 EUR, 2.500 EUR și, respectiv, 1.000 EUR. Evenimentul va avea loc pe 6 mai 2023, de la 9:00 la 22:00, la Impact Hub Bucharest.

La HackHER s-au ȋnscris 24 de fondatoare de startup-uri cu modele de afaceri scalabile, cu produse de tehnologie sau activate de tehnologie, aflate ȋn faza de MVP (minimum viable product - produs minim viabil). De asemenea, s-au ȋnscris 40 specialiști IT cu diverse competenţe: software engineer, business analyst, product owner, product manager, UI/UX designer, etc. Organizatorii vor selecta 10 startup-uri și 10 echipe de specialiști IT pentru a forma 10 echipe de câte maximum 6 membri, astfel încât să se asigure diversitatea de competențe și de gen, în fiecare echipă.

“Am decis să organizăm acest eveniment pentru că în România e nevoie de mai multe femei în tehnologie și antreprenoriat pentru a avea un impact economic real. Ideile lor de afaceri merită o dezvoltare tehnică excelentă pentru a construi produse noi, inovatoare și utile care rezolvă probleme reale din viaţă. De multe ori, fondatorii știu care și cum ar trebui să fie produsul, dar nu și cum să-l construiască, iar specialiștii IT au nevoie de un context pentru a întâlni tineri antreprenori, ceea ce ne dorim să facilităm ȋn acest eveniment,” a declarat Marion Hegarthy, Ambassador Women in Tech

“Ne-am alăturat demersului Women in Tech Romania pentru că avem misiunea comună de a ȋncuraja cȃt mai multe femei să dezvolte afaceri ȋn tehnologie. Marile companii fondate de femei, cum sunt Canva sau Blinkist, au avut succes nu numai pentru că au rezolvat o problemă reală, ci și pentru că au avut o execuţie tehnică excepţională. Femeile antreprenor au abilități excelente de marketing, vânzări, customer relationship sau business development și sunt în căutarea unui partener tehnic pentru a-și pune ideile în practică,” a adăugat Ilinca Păun, fondatoarea Bravva Angels.

Echipele vor beneficia de-a lungul zilei de sprijinul a 12 mentori specializaţi ȋn diverse domenii - software engineers, designeri UX/UI, specialiști ȋn relaţii cu clienţii, ȋn gaming, WEB 3 și NFTs, business development, relaţii cu investitorii, data security.

La finalul zilei va avea loc sesiunea de pitching, ȋn care echipele vor avea la dispoziţie cȃte 5 minute pentru prezentarea produselor și a soluţiilor dezvoltate pe parcursul zilei, urmate de sesiuni de Q&A de 5 minute cu membrii juriului.

Juriul care va selecta echipele cȃștigătoare este format din experţi tehnici și fondatori/antreprenori ȋn serie: Jeremy de France, Co-founder – Graphee, Cătălina Dodu, Partner & Cybersecurity Leader - EY Romania, Marius Istrate, Investitor – TechAngels, Simona Lăpușan, Co-founder - Zitec & Mirro.io, Diana Țarfulea, Director of Engineering- Adobe Romania, Lara Tassan Zanin, Head of EIB Group Office Romania - European Investment Bank.

Programul zilei

8:00-9:00 Check-in, organizarea echipelor, cafea

09:00 Discurs de bun venit, programul zilei, icebreaker

10:00 – 18:00 Dezvoltarea proiectelor ȋn echipe

12:00 – 17:00 Sesiuni de mentorat

13:00 – 15:00 Prânz

18:30 – 20:30 Sesiunea de pitch-uri

20:30 – 21:00 Deliberarea juriului

Evenimentul este organizat de Women in Tech Romania și Bravva Angels, cu sprijinul European Investment Bank (EIB) - Partener instituţional, Société Générale Global Business Services – Partener, al Sponsorilor: Adobe, Adore Me, Green Horse Games, Zitec și al Partenerilor profesionali: Endeavor, Techcelerator și Vertik.