HackHER este un hackathon în cadrul căruia fondatoarele de startup-uri vor face echipă cu o echipă de developers, ideal tot femei, într-un sprint ce se va derula pe perioada unei zile.
Scopul este ca la finalul hackathonului, idea pe care fondatoarele o aduc la masă, sau produsul la care lucrează deja, să aibă o strategie de dezvoltare coerentă pe care să o poată implementa.
Așadar, dacă ești femeie și ai fondat sau cofondat un startup, ori ai o idee pentru un nou proiect, nu rata acest hackathon.
Se pot înscrie echipe diverse, ideal din care face parte cel puțin o femeie. Se pot înscrie atât antreprenori cu experiență, cât și studenți, angajați din companii sau freelanceri cu experiență în zona de IT, dezvoltare de business, marketing sau design.
Hackathonul se va finaliza cu o sesiune de pitching, premiul cel mare constând în suma de 3.000 de euro.
România se află printre primele țări în ceea ce privește procentul de femei în rândul specialiștilor din industria IT&C, 26,2% dintre specialiștii tech fiind femei, rezultat care plasează țara noastră pe locul trei în UE la acest capitol.
La începutul acestui an, Women in Tech Global a deschis capitolul local. Women in Tech Romania își propune ca, pe termen scurt și mediu, să deruleze proiecte în parteneriat cu școli și ONG-uri, prin care să contribuie la realizarea de programe educaționale destinate informării și creșterii interesului tinerelor față de studiile STEM, care să le îndrume spre o carieră în domeniul tehnologiei.
Bravva Angels este o rețea de membri cu experiență care doresc să devină business angels și să susțină cu prioritate startupuri fondate de femei sau de echipe mixte, prin investiții financiare, mentoring și educație.
Comunitatea a fost lansată ȋn iulie 2022 cȃnd a anunţat și prima sa investiţie, ȋn Glow2Go, prima platformă de servicii de ȋnfrumuseţare la domiciliu din Romania. Bravva Angels ȋși propune să coordoneze ȋn 2023 co-investiţii ȋn cel putin 10 startup-uri ȋn faza iniţială de dezvoltare, totalizȃnd 3 milioane Euro.