Evenimentul, realizat alături de Johnson&Johnson Romania, va avea loc în București în perioada 28-29 octombrie 2017, iar apelul pentru înscrieri va fi lansat la începutul lunii septembrie 2017.
Misiunea Hacking Health este de a reuni profesioniști și mentori din domeniul sănătății, dezvoltatori și arhitecți de software, studenți, tineri antreprenori din domeniul IT, precum și experți din industria și managementul serviciilor medicale cu scopul de a genera idei inovatoare și soluții practice de software și tehnologie cu impact pozitiv și imediat asupra stării de sănătate a pacienților din România și cu un efect pozitiv sistemic.
Pe parcursul celor două zile, 28-29 octombrie 2017, participanți din toată ţara vor lucra împreună pentru a crea platforme digitale și educative care să faciliteze accesul la servicii medicale, tratamente și soluţii inovatoare.
Inițiativa Hacking Health a apărut în contextul în care România este unul dintre cele mai importante hub-uri de IT din regiune, iar utilizarea dispozitivelor mobile este în continuă creștere: la nivel global, 87% dintre români dețin un smartphone și admit că principalele beneficii oferite sunt mobilitatea și accesibilitatea informațiilor.
Cu toate acestea, România ocupă ultimul loc din Europa în ceea ce privește procesul de digitalizare a economiei, în ciuda recomandărilor venite din partea instituțiilor internaționale acreditate, atât din zona medicală, cât și cea economică. Inițiativa vine și în sprijinul obiectivului de creștere a accesului la tehnologia IT setat în Agenda pentru Dezvoltare Sustenabilă a Organizației Mondiale a Sănătății.
”Hacking Health e menit să susțină sectorul de sănătate și va facilita schimbul de idei dintre mediul IT din România și piața de healthcare. În primul rând, ne dorim să găsim în cadrul acestui eveniment idei cu potențial real, cele mai noi tehnologii care să poată susține ulterior platforme și aplicații de interes național. Acestea se vor adresa tuturor cetățenilor, dar vor fi utile și pentru autorități sau pentru asociațiile de pacienți”, a precizat Dan Nechita, președinte al Smart Everything Everywhere.
La finalul Health Hackathon participanții vor prezenta mai multe prototipuri construite să răspundă unor nevoi specifice ale sistemului de sănătate.
Vor fi alese trei echipe câștigătoare care vor primi sprijin financiar important din partea companiei Johnson&Johnson Romania pentru a-și dezvolta ulterior soluțiile și aplicațiile pe parcursul următoarelor luni. Cele 3 echipe care vor fi desemnate câștigătoare de către juriu vor primi câte un premiu de 5.000 de euro care va putea fi utilizat pentru dezvoltarea ulterioară a proiectelor începute. SEE va administra aceste premii și va facilita mentoratul echipelor câștigătoare.
”Ne concentrăm asupra identificării de soluţii care au potenţialul să răspundă unor nevoi neacoperite din domeniul sănătăţii”, a adăugat Christian Rodseth, administratorul Johnson&Johnson Romania.