LG nu a adus V30 oficial în România, probabil unul dintre cele mai bune telefoane ale anului trecut. Și, din păcate, LG nu o duce bine, în rest. Strategia lor nu a dat roade și, dacă înainte stăteau doar în umbra Samsung, astăzi LG a rămas în umbra multora.

Noul lor telefon e greu de judecat ca fiind nou, pentru că designul a rămas același, specificațiile tehnice nu au fost îmbunătățite, dar camera a fost schimbată.

Ce ai în LG V30S? Telefonul are specificații tehnice ca anul trecut. Adică un ecran de 6 inci QHD, un procesor Snapdragon 835, 6 GB de memorie RAM, 256 de GB sau 128 de GB de stocare. Premium. Știam asta.

Noutatea este camera foto. Aceasta are 16 megapixeli, iar cea frontală are 13 megapixeli. Tehnic nu spune nimic, dar camera are software de inteligență artificială care analizează cadrul din poză și identifică ceea ce este într-o scenă. De exemplu, știe când pozezi mâncare și optimizează imaginea pentru acest lucru.

Inteligența artificială a fost antrenată pe 100 de milioane de imagini. Ceea ce observi prima oară când activezi acest mod e că pe ecran se tot scurt cuvinte. De multe ori pare o înșiruire de buzzwords, dar e camera care lucrează să identifice caracteristicile. Pe lângă optimizarea imaginilor, camera e integrată și cu Amazon. Din acest motiv, teoretic, poți fotografia un produs și să-l cauți ulterior pe magazinul online.

Dar să vedem ce am avut de spus în hands-on de la fața locului.

P.S. - Dacă există cineva cu LG V30, deși șansele sunt mici, LG va oferi softul de inteligență artificială ca un update. Așa că nu e nevoie de upgrade la modelul V30S Thinq.