Producătorul de automobile Nissan și firma de tehnologie DeNA vor testa un serviciu de taxi autonom în Japonia. Easy Ride va fi testat pe 5 martie, pe un traseu de aproximativ 4,5 kilometri, potrivit CNBC.

Automobilele puse în circulație vor fi dotate cu tabletă care afișează o listă de destinații recomandate, iar participanții pot comunica aplicației prin text sau voce ruta pe care vor să o aleagă.

Nissan și DeNA intenționează să-și lanseze serviciul de taxi autonom la începutul anilor 2020. Înainte de lansarea pe scară largă, Nissan a declarat că ambele companii vor să-și extindă serviciile și să furnizeze suport pentru mai multe limbi.

Nissan nu este singura companie de pe piața japoneză care își extindă serviciile. Marți, și Sony a anunțat că intenționează să-și facă intrarea pe piața de ridesharing. Compania a spus că urmează să facă parteneriat cu Daiwa Motor Transportation și alte cinci companii de taximetrie pentru a construi serviciul bazat pe AI.

Între timp, CEO-ul Uber, Dara Khosrowshahi, s-a întâlnit cu autoritățile de reglementare din Tokyo, semnalând planuri de a lovi parteneriatele din industria japoneză de taxiuri.

De asemenea, Daimler, compania din spatele Mercedes, și Bosch, au dezvăluit în presa germană că vor începe să testeze taxiurile autonome în următoarele câteva luni.

Apoi mai este Waymo, care aparține companiei Alphabet, care a început deja să testeze minivan-ul autonom Chrysler Pacifica.