Oferta pentru acțiunile Holde a fost structurată în două etape. În prima etapă, au fost vândute acțiuni în valoare de aproximativ 2 milioane de lei acționarilor existenți la acel moment. În a doua etapă, compania a plasat 9.102.322 acțiuni ordinare noi, care au fost vândute pentru 1,1135 lei pe acțiune.

În urma plasamentului privat, capitalizarea de piață a Holde este de peste 50 de milioane de lei. Compania operează în prezent 7.000 de hectare de teren, dar intenționează să ajungă la 10.000 de hectare până la sfârșitul acestui an.

„Cele 12 milioane de lei pe care le-am atras în cadrul ofertei vor alimenta investițiile în spații de depozitare și sisteme de irigații, făcând astfel activitatea Holde mai rezistentă și independentă de factori externi. Agricultura este o industrie care are nevoie de investiții semnificative, mai ales la început de drum. Odată ce afacerea noastră va atinge o anumită dimensiune, vom putea apoi culege beneficiile acesteia pe termen nelimitat. Suntem pe calea cea bună în a transforma Holde într-un jucător de referință pe piața agricolă din România și mulțumim tuturor investitorilor pentru încrederea acordată”, a declarat Liviu Zăgan, CEO Holde Agri Invest.

Rata de subscriere a ofertei a fost de 120%. 80 de investitori noi au participat la plasament, ceea ce înseamnă că Holde a ajuns la 132 de acționari, persoane fizice și juridice. SSIF Goldring și BRK Financial Group au fost consultanții autorizați care au asistat Holde în această tranzacție.

Compania se așteaptă să intre la tranzacționare pe piața AeRO a Bursei de Valori București în septembrie 2020 și se va concentra în perioada următoare pe îndeplinirea ultimelor cerințe oficiale în vederea listării. Holde va fi prima companie ce operează terenuri agricole listată la BVB. Acțiunile companiei vor fi disponibile pentru tranzacționare sub simbolul HAI.

În urma listării, Holde va continua să utilizeze în mod activ diferite mecanisme de finanțare oferite de piețele de capital pentru dezvoltarea continuă a afacerii. Una dintre metodele de creștere planificate deja de către management este achiziția de companii și extinderea terenului arabil prin schimb de acțiuni (share swaps) și majorări de capital prin aport in natură.

Obiectivul Holde este de a deveni unul dintre cei mai importanți jucători români de pe piața agricolă locală, ajungând la minim 20.000 de hectare de teren lucrat în următorii șapte ani. Pentru a reuși acest lucru, Holde va investi peste 50 de milioane euro în achiziții de terenuri, precum și utilaje noi, spații de depozitare și sisteme moderne de irigații.