HTC a lansat Exodus 1s, un telefon bazat pe tehnologia blockchain, pe care l-a anunțat încă din vara anului trecut.

Odată cu lansarea de weekendul trecut, oficialii companiei taiwaneze au precizat faptul că Exodus 1 nu va rămâne un proiect singular, iar acest gen de telefoane ar putea deveni un standard pentru compania care a pierdut din rolul de gigant în industria smartphone-urilor, rămânând la coada clasamentului.

Asfel, prețul la care noua versiune a acesti device ar urma să fie vândut pornește de la 219 euro (circa 244 de dolari), sau echivalentul în bitcoin. Prețul versiunii Exodus 1 era pe undeva pe la 0,15 bitcoini (aproximativ 1.100 de dolari), asemănător cu cel al unui smartphone premium, cum ar fi flagship-urile Apple sau Samsung.

Exodus 1s este o versiune mai mică a Exodus 1, primul telefon pe blockchain lansat de companie. ”Este total diferit. Exodus 1 este încă disponibil pentru vânzare și ne-am atins ținta pe care ne-o propusesem. Suntem încântați de răspunsul pieței”, a precizat pentru CNBC Phil Chen, ”descentralized chief office” HTC.

Cum funcționează Exodus 1, primul telefon pe blockchain

HTC Eodus 1 conține o zonă de siguranță - o zonă blocată de pe dispozitiv, independentă de sistemul de operare Android. Această zonă securizată va păstra cheile datelor cripto, fie că este vorba despre monede sau token-uri nefungibile (NFT-uri), fie, în viitorul foarte apropiat, despre toate datele digitale ale utilizatorului.

HTC a dezvoltat un sistem numit Social Key Recovery pentru cazul în care telefonul este pierdut sau furat sau cheile sunt uitate. Aceasta este o modalitate ușoară și sigură de recuperare a cheilor pierdute în hardware. Cheia este apoi împărțită folosind un algoritm de partajare secret și este trimisă la contactele de încredere. La nevoie, utilizatorul poate recăpăta cu succes accesul la fondurile sale.

Aici poți vedea specificații tehnice complete pentru HTC Exodus 1.

HTC extinde ecosistemul blockchain prin crearea unui telefon dedicat aplicațiilor și securității descentralizate. Exodus 1 este un prim pas important în crearea unei platforme și a unui canal de distribuție pentru creatorii care realizează produse digitale unice.

Foto: https://techcrunch.com