TomTom va face o aplicație de navigare pentru telefoanele Huawei deoarece în acest moment utilizatorii de telefoane Huawei (Mate 30 și viitorul P40) nu vor putea avea acces la Google Maps (nu fără a instala un alt software).

Un reprezentant al Huawei a spus că această înțelegere a fost realizată în urmă cu mai mult timp, fără a preciza o anume dată. Un reprezentant al TomTom a declarat că "putem confirma că dezvoltatorii vor putea folosi API-urile TomTom Maps via portalul Huawei pentru dezvoltatori".

Huawei nu este singura companie care folosește TomTom pentru a livra hărți utilizatorilor. Apple folosește serviciile TomTom pentru Apple Maps.

Reamintim că Huawei a fost amplasată pe lista neagră a guvernului american și astfel companiile din SUA nu pot colabora cu Huawei. De aceea, telefoanele chinezilor nu mai pot preinstala serviciile Google.

Compania nu a stat cu mâinile în sân și a promis să investească peste 1 miliard de euro în următorii cinci ani pentru a motiva dezvoltatorilor să-și aducă propriile aplicații în magazinul de aplicații al Huawei.

Recent, compania a promis 26 de milioane de dolari pentru dezvoltatorii britanici și irlandezi.