Huawei Mate 10 Pro este cel mai nou smartphone de top al Huawei și a fost prezentat, joi seară, alături de modelul mid-range Huawei Mate 10 Lite, dar și de modelul Porsche Design.

Huawei Mate 10 Pro vine cu un design absolut superb și e o plăcere să-l ții în mână. E făcut din sticlă și metal, iar aspectul este unul elegant. Display-ul QHD de 6 inch ocupă peste 80% din partea frontală a dispozitivului, iar senzorul de amprente este pe spate, sub camera foto duală realizată în parteneriat cu Leica.

Procesorul este unul dintre cele mai importante componente ale Huawei Mate 10 Pro. Este vorba despre Kirin 970, un procesor fabricat pe 10nm, cu opt nuclee, frecvențe de 2,4Ghz și 1,8Ghz, și o unitate de procesare neurală. Aceasta din urmă este responsabilă pentru funcțiile de Inteligență Artificială menite să optimizeze consumul energetic, dar și viteza dispozitivului în activitățile zilnice. Performanțele sunt completate de memoria RAM de 4GB (6GB, în cazul modelului cu spațiu de stocare de 128GB). Bateria este de 4.000 de mAh, iar autonomia ar trebui să fie chiar bună.

Modelul Porsche Design este identic din punct de vedere al specificațiilor, însă are spatele lucios și logo-ul Porsche Design pe spate.

Huawei Mate 10 Pro, în versiunea cu 128GB stocare și 6GB memorie RAM, este disponibil la precomandă la eMAG, la un preț foarte bun. Cei care îl vor precomanda, vor primi camera Huawei 360 cadou.