Diferența esențială dintre cele două este de dimensiune. Mate 10 are un ecran de 5,9 inch cu rezoluție 2560x1440 de pixeli, în timp ce Mate 10 Pro are 6 inch la o rezoluție 2160x1080. Ca formă, ecranul nu ocupă toată suprafața terminalului, există zone negre subțiri atât în partea inferioară, cât și în cea de sus. E interesant că, deși Huawei Mate 10 Pro e telefonul mai mare pe hârtie, are un aspect de tip 18:9, întâlnit la LG V30 sau Samsung Galaxy Note 8 care îl face mai mic și mai înalt.

Carcasa din spate este din sticlă și au două culori: maro și auriu. În timp ce Huawei Mate 10 are o grosime de 8,2 milimetri, Pro are 7,9 milimetri grosime. În timp ce Pro are butonul cu amprentă în partea frontală, pentru că nu mai era spațiu, Huawei Mate 10 Pro are butonul de amprentă mutat în partea din spate, lângă camera foto, la fel ca la Samsung Galaxy Note 8.

La nivelul specificațiilor tehnice, telefoanele au ultimul procesor Huawei, Kirin 970, 4 GB de RAM, baterii de 4.000 de miliamperi și 64 de GB de stocare. Camerele foto sunt duale, amplasate una sub alta, ceea ce face ca Huawei Mate 10 Pro să pară un gigant cu 3 ochi, din cauza senzorului de amprentă. Practic, telefoanele au trei camere.

Huawei Mate 10 Pro are o cameră de 20 de megapixeli și una de 12 megapixeli, iar cea frontală are 8 megapixeli. Camera de pe Mate 10 are aceleași caracteristici. Senzorul secundar, cel de 12 megapixeli, este monocrom, o variantă evoluată a celui de pe Huawei P10. Huawei Mate 10 Pro va avea o variantă de 128 de GB stocare și 6 GB de RAM, dar și o variantă Porsche Design. Telefoanele au USB Type C și încărcare rapidă.

Un amănunt interesant este că poți conecta telefoanele cu un cablu la un monitor și poți să le folosești drept desktop, o soluție asemănătoare Samsung DeX, dar care nu necesită acel dock. Potrivit producătorului, autonomia este de 3 ore în acest mod.

Inteligența artificială pe Huawei Mate 10 Pro

Huawei nu spune că acesta este un telefon, ci o mașinărie inteligentă. Procesorul Kirin 970 e unul de ultimă generație și are o unitate de procesare neurală, care are caracteristici de deep learning și realitate augmentată. Putem compara acest procesor cu cel de la Apple, A11 Bionic.

Huawei susține că procesorul și faptul că are o rețea neurală vor reduce degradarea și îmbătrânirea device-ului, ceea ce va duce la performanțe asemănătoare de-a lungul timpului. În timp, Mate 10 va învăța comportamentul utilizatorului și va ajusta performanțele telefoanelor în funcție de cum îl folosești.

Huawei Mate 10 va avea un preț de 700 de euro și 800 de euro pentru Huawei Mate 10 Pro. Evident, varianta Porsche Design va costa 1.345 de euro. Data lansării va fi la jumătatea lunii octombrie pentru Huawei Mate 10 și la jumătatea lunii noiembrie pentru Mate 10 Pro.