HUAWEI Mate 40 Pro e bazat pe noul procesor Kirin 9000, procesor care îl face cu adevărat unic în peisajul smartphone-urilor. Și nu îl face doar unic, ci și cel mai puternic telefon cu Android de pe piață. Hai să dăm niște cifre pentru cei obsedați de specificații. Avem așa: arhitectură pe 5 nanometri (adică eficiență energetică foarte mare), opt nuclee de 3,13, 2,5 și 2,05 Ghz (adică performanțe mari când e nevoie, consum redus când nu faci mare lucru) și mai avem și un procesor grafic cu 24 de nuclee (singurul disponibil pe un smartphone la momentul actual). Mai vrei cifre? Mai ia cifre. Ai 8GB memorie RAM și 256 GB spațiu de stocare, ambele fiind memorii de mare viteză.

Un test benchmark cu 3DMark ne arată 10877 de puncte în testul Slingshot, mai mare decât orice alt punctaj înregistrat vreodată. Ești impresionat? Că eu sunt!

Okay, acum hai să traducem tot ce am zis mai sus, că nu toată lumea își ia telefoane ca să memoreze gigaherți și puncte în 3DMark. Ce poți face cu Mate 40 Pro?

Răspunsul simplu e ”de toate”. Răspunsul complex, dar ușor de înțeles, e cam așa: browsing și socializare fără întreruperi, multitasking și productivitate la extrem, gaming serios fără limite de cadre pe secundă. Nu mă crezi? Hai să-ți arăt! Telefonul zburdă prin meniuri mai ceva ca petrecăreții la festivaluri înainte să înceapă pandemia. Mișcările astea rapide se datorează și ecranului cu rată de reîmprospătare de 90Hz, care face orice gest mult mai fluid. Apoi poți face asta pentru a avea 3 aplicații deschise în paralel pe ecran, pentru zilele când munca nu se mai termină. Eh, și când se termină munca, alegi orice joc vrei tu și te minunezi de cât de fluidă e toată acțiunea.

Okay, m-ai prins, sunt varză la gaming pe mobil, dar pe Mate 40 Pro sunt varză la performanțe maxime. Și bateria ține? Ține mult și bine. Și când nu mai ține, se încarcă foarte rapid.

HUAWEI Mate 40 Pro vine cu o baterie de 4.400 mAh și, dacă nu ești ca mine, telefonul ține cam două zile. Iar dacă ești ca mine, adică disperat și toată ziua cu ochii în telefon, îl folosești fără probleme de dimineața până seara. În cutie ai un încărcător de 66W care oferă cea mai rapidă încărcare de pe piață. Treci de la 0 la 100% în cam 40 de minute, iar 15 minute în priză îți oferă cam 50% din baterie. Deci nu mai stai cu telefonul conectat peste noapte sau cu emoții că pleci cu el descărcat din casă când se ivește o situație care te scoate rapid pe ușă. Cât îți faci cafeaua, sfântul sandviș și dușul, Mate 40 Pro își face plinul. Ah, și era să uit - îl pui pe un încărcător wireless de mare viteză și ai încărcare rapidă la 50 de watti. Și evident că încărcarea wireless merge și invers - adică îți pui căștile, ceasul, alt telefon pe el și se încarcă.

E din nou timpul pentru un test de viteză. De data asta, viteză de download. Să vedem cum stă Mate 40 Pro la conectivitate.

Huawei se pricepe la rețelistică dinainte să se priceapă la telefoane și de asta pe Mate 40 Pro vei găsi probabil cel mai rapid chipset 5G și cel mai rapid WiFi. Ai WiFi 6+ cu viteze de până la 2,4Gbps - doar să te țină routerul atât, că pe mine nu mă ține. Și ai cel mai rapid 5G pe care l-am văzut până acum pe un telefon. Am prins viteze de aproape 300Mbps, adică circa 37MB/s. Asta înseamnă că un fișier de 2GB se descarcă în mai puțin de un minut. Un clip video comic trimis de prietenii tăi prin WhatsApp? Îl aștepți doar câteva secunde. Vrei să știi cât ți-ar lua să descarci toată Wikipedia în telefon, adică aproape 20GB de date? Circa 8,7 minute. Și vitezele vor crește și mai mult, pe măsură ce operatorii își vor dezvolta mai mult rețelele 5G. Mate 40 Pro a înregistrat viteze de download de peste 3Gbps într-un test efectuat pe o rețea din China - la vitezele astea, nici să clipești nu ai timp până se descarcă orice fișier.

Bun, deci te-ai convins? HUAWEI Mate 40 Pro e cel mai rapid - la tot ce se poate. Și e și cel mai bun la poze, dar asta e o discuție pentru altă dată. Acesta a fost triatlonul lui Mate 40 Pro.