Mate X, atunci când e deschis, are un ecran de 8 inch. Acesta se pliază spre exterior, pentru ca dispozitivul să poată fi folosit în modul telefon.

Huawei Mate X se pliază perfect, fără să lase spațiu la mijloc. Ecranul principal, când e pliat, are 6,6 inch, arătând ca un smartphone normal, iar ecranul secundar are 6,3 inch, când telefonul e pliat.Display-ul smartphone-ului pliabil nu are notch, dar are o margine reliefată, pe ecranul secundar, pe care se află camera foto triplă și senzorul de amprentă (integrat în butonul de power) și are rolul de a permite ținerea mai ușoară în modul tabletă.

Pentru a se putea plia, telefonul are o balama cu 100 de componente. Mate X are o grosime de 5,4 mm în modul tabletă și 11 mm în modul smartphone.

Huawei Mate X este primul smartphone pliabil compatibil cu tehnologia 5G, dar dispozitivul are și backwards compatibility cu rețelele 4G și 3G. Acesta folosește modemul Balong 5000 și procesorul Kirin 980.

Bateria este de 4500 de mAh și se încarcă la 55W, adică foarte rapid. Rămâne de văzut cât de mare va fi autonomia, dar în 30 de minute se încarcă până la 85%, un atu clar.

Huawei Mate X e pregătit pentru multitasking, dar are și o funcție de oglindă, pentru momentele când rogi pe cineva să îți facă o poză, dar vrei și să te vezi în timp real.

Huawei Mate X are și o husă specială, un plus important pentru cei care își făceau griji privind rezistența smartphone-ului.

Prețul: 2299 euro pentru 8GB RAM și 512GB stocare!