Huawei MateBook 13 (2020) este cel mai nou laptop lansat de compania chineză pe piața din România. Este urmașul modelului de anul trecut, model pe care îl și dețin și de care sunt foarte mulțumit după mai bine de un an de utilizare.

La capitolul design nu s-au schimbat multe față de versiunea originală. Huawei MateBook 13 (2020) are același design subțire și ușor (1,3Kg), din aluminiu neted ca și modelul anterior. E un design reușit, atemporal, elegant și portabil. Trackpad-ul e mare, tastatura retroiluminată este impecabilă, iar display-ul este înconjurat de margini foarte subțiri.

Apropo de display, nu am observat diferențe mari între modelul deținut de mine și cel proaspăt-lansat, dar calitatea este foarte ridicată, rezoluția este QHD, iar formatul 3:2 e special conceput pentru productivitate.

MateBook 13 (2020) dispune de două porturi USB-C, de o mufă Jack și… atât. Încărcătorul de dimensiuni mici seamănă cu unul de telefon și poate fi folosit și pentru alte device-uri, precum smartphone, căști, tabletă etc., un avantaj când vorbim despre un device menit să favorizeze portabilitatea.

Ce s-a schimbat față de modelul anterior sunt componentele. La noi a ajuns versiunea cu procesor Intel Core i7 de a 10-a generație și cu o placă video NVidia MX 250. Combinația e mai mult decât perfectă pentru sarcini de productivitate ce implică browsing sau folosirea programelor Office, dar e suficient de puternică pentru gaming mai puțin pretențios sau pentru editare foto/video de bază.

Autonomia ar trebui să fie ceva mai mare, având în vedere procesorul cu eficiență energetică mai crescută, dar încă nu am apucat să o testăm pe îndelete.

Preferata mea este funcția Huawei Share, care îmi permite să leg și să controlez smartphone-ul Huawei P40 Pro direct de pe laptop, un plus pentru orice telefon Huawei compatibil cu această tehnologie.

Huawei MateBook 13 (2020) este deja disponibil în magazinele de la noi, vine în mai multe configurații hardware și vom reveni cu un review extins curând.