La începutul lunii aprilie, Telekom Romania anunța lansarea serviciului Telekom Smart TV Stick. L-am testat și noi și am descoperit cea mai simplă și mai completă experiență digitală oferită de un operator din România.

Conceptul din spatele Telekom Smart TV Stick este unul simplu - Telekom Romania a vrut să ofere un serviciu de televiziune ieftin, care să nu necesite instalarea de echipamente complexe sau care să depindă de acoperirea serviciului de televiziune propriu-zis. Telekom Smart TV Stick depinde doar de un abonament lunar în valoare de 14,9 lei pe lună (sau 24,8 lei pe lună pentru abonamentul cu mai multe canale) și de o conexiune WiFi.

După ce comanzi serviciul Smart TV Stick, primești acces la canalele TV în aplicația Telekom TV pe telefon, tabletă sau laptop, dar și un Google Chromecast, adică un dispozitiv de mici dimensiuni care se introduce în portul HDMI al oricărui televizor.

Tot procesul este foarte simplu. Scoți dispozitivul din cutie, îl conectezi la TV și la o sursă de curent și urmezi pașii de pe ecran. Instalezi aplicația Google Home, configurezi rapid rețeaua și ești gata să vizionezi programele preferate. Tot procesul durează 3 minute, iar odată finalizat, poți intra în aplicația Telekom TV, poți selecta canalul pe care vrei să-l urmărești după care apeși pe butonul din colțul din dreapta-sus. Totul e intuitiv și rapid. E atât de simplu încât acesta este cel mai scurt review pe care l-am scris vreodată.

Serviciul este bun și pentru cei care au televiziune, dar nu au smart TV. Dispozitivul Chromecast poate fi folosit și pentru a urmări Netflix, HBO Go sau alte platforme de video-streaming. E ușor de luat după tine și îl poți conecta și la un TV din hotel, în vacanță, pentru a avea mereu acces la conținutul preferat. Îl poți folosi și pentru a proiecta pe TV fotografiile și clipurile video realizate de tine. Controlezi TV-ul

Serviciul e foarte bun și pentru o casă de la țară, pe care o vizitezi doar uneori și la care nu ai vrea să stai să tragi cabluri și să dai găuri, să plătești abonamente mari. Aici intervine și serviciul Telekom Smart WiFi, care îți pune la dispoziție un router 4G ce oferă o conexiune WiFi instant. Conectezi Chromecast-ul Telekom Smart TV Stick la routerul Smart WiFi și te bucuri de televiziune și de streaming oriunde ai și acoperire 4G și 3G de la Telekom.

Poți să te abonezi la serviciu și dacă ai deja un Smart TV, dar vrei servicii de televiziune la preț mic și fără bătăi de cap - cel mai probabil nu vei avea nevoie de Chromecast pentru a reda conținutul din aplicația Telekom TV pe TV-ul tău, dar nici nu va trebui să dai găuri în pereți pentru câteva minute de privit știrile săptămânal.

Ambele versiuni ale serviciului (cu 47, respectiv 71 de canale incluse) sunt disponibile pentru un contract de 24 de luni, aici. Lista cu programe pentru abonamentul Smart TV Stick de 14,9 lei/lună e aici, lista cu programe pentru abonamentul Smart TV Stick de 24,8 lei e aici.