Huawei MateBook X Pro are un ecran de 13,9 inch cu margini ultra-subțiri și un raport de aspect 3:2. Ecranul cu rezoluție 3000:2000 ocupă 91% din suprafața capacului și este sensibil la atingeri.

În carcasa de aluminiu, cei de la Huawei au integrat un procesor Intel Core i7 de ultimă generație care ar trebui să ofere performanțe foarte bune, dar și o placă video Nvidia MX250. Pe partea de conectivitate, laptopul vine cu o placă wireless capabilă de viteze de download de până la 1733Mbps. Huawei MateBook X Pro are un port Thunderbolt, dar și usb 3.0 normal. Pe partea de securitate, Huawei MateBook X Pro vine cu un senzor de amprente integrat în butonul de Power. Sonorizarea este asigurată de patru difuzoare Dolby Atmos și sunetul ar trebui să fie puternic și clar.

Huawei a prezentat și tehnologia One Hop, prin care posesorii de smartphone-uri Huawei vor putea transfera instant fișiere. Funcția One Hop va permite și copierea și lipirea de text de pe un dispozitiv pe altul. Dai “copy” pe laptop, “paste” pe telefon. Cu Huawei MateBook X Pro, Huawei își creează un ecosistem de productivitate similar celui creat de Apple și utilizatorii de smartphone-uri Huawei chiar vor avea motive serioase să ia în considerare achiziția unui laptop de la același producător. Huawei MateBook X Pro va ajunge și pe piața din România la un preț de aproximativ 1.600 de euro pentru versiunea cu Intel Core i5 și 1999 pentru versiunea cu Intel Core i7. Huawei MateBook 13 începe de la 999 euro, iar MateBook 14 de la 1200 euro.

Huawei a mai lansat încă două modele de laptopuri - Huawei MateBook 14 (cu o rezoluție mai mică, performanțe similare și preț mai accesibil), dar și o versiune cu touchscreen a laptopului Huawei MateBook 13 prezentat la CES 2019.