Huawei P40 Lite 5G vine cu un design deja tradițional, cu o cameră frontală în colțul din stânga sus și cu patru camere pe spate, dar și cu capabilități 5G pentru rețelele viitorului. Telefonul va fi disponibil la parteneri de la prețul de 1.699 de lei, dar cu alte campanii promoționale pe care Huawei le practică deja pentru alte dispozitive.

Cu primele impresii ale telefonului revenim zilele următoare cu un video după ce îl descoperim.

Specificații tehnice Huawei P40 Lite 5G

Huawei P40 Lite 5G este un telefon cu un display amplu de 6,5 inci LCD Full View Display, Ecranul are o rezoluție Full HD+, de 2400 x 1080 de pixeli și un aspect de 20 pe 9.

Raportul dintre ecran și șasiu este de 84%, marginile negre fiind foarte puțin vizibile, dar mai mult în partea de jos.

În interior, telefonul este alimentat de un procesor creat de Huawei, adică un Kirin 820 pe 7 nanometri. Procesorul a fost lansat la finalul lui martie și e un mid range pentru dispozitivele cu 5G.

De asemenea, procesorul este ajutat și de unul cu inteligență artificială, adică un Huawei DaVinci, pentru a duce la un consum de energie mai redus cu 73%, conform testelor companiei.

Bateria dispozitivului este de 4.000 de miliamperi și telefonul dispone de tehnologia Huawei SuperCharge cu un încărcător de 40 de wați. Dispozitivul poate ajunge la 70% în doar 30 de minute.

Memoria RAM este de 6GB, iar capacitatea de stocare este de 128 de GB. Poți pune și un card Nano Memory de până la 256 de GB.

Camerele foto

Huawei a obișnuit deja utilizatorii cu camere foto foarte bune. Camera principală are 64 de megapixeli, dar ai și o cameră ultra wide de 8 megapixeli, una bokeh (pentru portrete) de 2 megapixel și una de 2 megapixeli pentru poze macro.

Camera frontală are 16 megapixeli.

Despre camerele foto am discutat pe larg în review-ul colegului nostru Octavian Palade la toate dispozitivele Huawei lansate anul acesta și îți recomandăm să descoperi ce a avut de zis despre celelalte gadgeturi lansate anul acesta.

Sistemul de operare și aplicațiile disponibile

Huawei se află în continuare pe lista de entități către care companiile americane nu au voie să-și licențieze produsele. Așadar, avem un tleefon cu Android 10 modificat prin interfața EMUI 10.1 dezvoltată de Huawei. Dincolo de acest lucru, Huawei a dezvoltat ecosistemul de Huawei Mobile Services, ceea ce înseamnă aplicații care sunt dezvoltate pentru a le înlocui pe cele disponibile în mod obișnuit în Google Play Store, la care utilizatorii nu au acces.

Conform datelor publicate de Huawei în timpul conferinței online de lansare a telefonului, ]n momentul de față sunt peste 650 de aplicații locale publicate în App Gallery, magazinul dezvoltat de către Huawei. Există 130 de companii de development care lucrează la aplicații, dar și mulți freelanceri.

La nivelul României, Huawei are 3,8 milioane de dispozitive active, 1,3 milioane de utilizatori de App Gallery și 1,8 milioane de utilizatori care s-au înregistrat cu un ID Huawei ce le permite descărcarea de aplicații din App Gallery și nu numai.

Conform datelor de piață, modelul P40 Lite (cel fără 5G) se vinde mai bine decât P30 Lite pe piața locală, Huawei ajungând la o cotă de piață de 29,3% anul acesta, în creștere față de 23% în anul precedent.