Seria P40 e pe piață de câteva luni deja și pare să se bucure de un real succes. Include smartphone-uri pentru cei pasionați de fotografie, pentru cei care își doresc un smartphone cu preț imbatabil și bun la toate, pentru cei care vor smartphone-uri de buget care impresionează sau telefoane ieftine care nu dezamăgesc. Le vom lua pe toate la rând, dar înainte de orice, să vorbesc despre lucrul pe care îl au toate în comun - adică sistemul de operare cu interfața EMUI 10, cu Huawei Mobile Services și App Gallery.

Cum te bucuri de aplicațiile tale preferate pe orice smartphone din familia P40

Unii sunt reticenți în a achiziționa un smartphone fără serviciile Google preinstalate, dar lucrurile stau mai bine decât te-ai aștepta. În primul rând, toate dispozitivele HUAWEI vin cu funcția Phone Clone. Aceasta îți permite să transferi toate informațiile din telefonul vechi în noul tău smartphone HUAWEI, inclusiv contacte, fotografii, notițe, dar și aplicații. În câțiva pași simpli pe care îi urmezi prima dată când deschizi noul telefon HUAWEI, vei constata că deja majoritatea aplicațiilor tale favorite (precum Facebook, Waze, Google Maps, jocuri etc.) se vor regăsi pe telefonul nou. Apoi, vei descoperi în smartphone magazinul propriu de aplicații al HUAWEI, numit AppGallery.

În total, AppGallery conține peste 600 de aplicații românești și zeci de mii de aplicații internaționale. Aplicația vine cu securitate și protecție completă, inclusiv cu verificarea numelui real al dezvoltatorului și procesul de revizuire în patru pași pentru operarea securizată a aplicației. Toate aplicațiile trec printr-un test strict de verificare pentru a le proteja împotriva activităților periculoase. AppGallery dispune de un sistem de evaluare a vârstei pentru a crea un mediu sigur pentru copii, eliminând aplicațiile care nu sunt potrivite pentru vârsta lor.

Din AppGallery poți descărca MoreApps, o soluție gândită de un dezvoltator pentru a permite găsirea celor mai populare aplicații care încă nu au ajuns în magazinul oficial. Instalezi MoreApps, cauți acolo ce îți lipsește și urmezi pașii. Noi îți recomandăm să instalezi din AppGallery și soluția de securitate Bitdefender Mobile, pentru un plus de protecție, dar merită menționat faptul că HUAWEI a implementat în EMUI un sistem de securitate care scanează aplicațiile instalate din surse terțe, pentru a te asigura că datele tale sunt în siguranță.

Acum că știi cum să te bucuri de aplicațiile tale preferate pe noile telefoane HUAWEI, să trecem la familia Huawei P40 și să începem cu P40 Pro.

Review Huawei P40 Pro

Huawei P40 Pro a fost prezentat oficial la finalul lunii martie și a ajuns la noi imediat după evenimentul de lansare, eveniment care s-a desfășurat online.

Huawei P40 Pro e un dispozitiv care m-a făcut să exclam ”wow!” în momentul în care l-am scos din cutie. Toate marginile sunt puternic curbate spre spate, lucru care oferă un aspect futurist și o senzație foarte plăcută la atingere.

Versiunea care a ajuns la noi este cea Silver Frost și e o combinație foarte reușită de textură mată și reflexii amețitoare. Modulul de cameră este mare, dar e integrat în așa fel încât ai impresia că ții în mână un aparat foto compact, nu un smartphone.

Pe marginea dreaptă găsim butoanele de volum și de power, jos avem slotul pentru SIM și pentru card nanomemory, un microfon, portul USB-C și un difuzor, sus există un microfon și un emițător IR, iar marginea din stânga e lipsită de orice senzor sau buton. La fel ca în cazul Huawei P30 Pro, P40 Pro are un difuzor pentru apeluri integrat sub ecran și un senzor de amprentă în display. Telefonul este rezistent la apă.

E ceva mai compact decât modelul de anul trecut, având însă un ecran mai mare. Asta se datorează marginilor considerabil mai mici. Per total, senzația oferită de acest dispozitiv este una excelentă.

Display

După cum spuneam, Huawei P40 Pro vine cu un display perforat, mai mare decât la modelul anterior. Cu o diagonală de 6,58 inch, panelul de tip OLED oferă o rezoluție de 2640x1200, o creștere importantă de la rezoluția Full HD+ de pe P30 Pro și Mate 30 Pro. Un alt upgrade important este reprezentat de rata de refresh ridicată - Huawei P40 Pro vine cu un display de 90Hz care face ca toate aplicațiile să zbârnâie, menținând o autonomie mai mare față de ecranele de 120Hz. Culorile sunt spectaculoase și pot fi calibrate din setări, contrastul este foarte ridicat, luminozitatea e mare.

Comparat cu vechiul meu P30 Pro, P40 Pro pare un dispozitiv din viitor. Ecranul de 90Hz are un impact major asupra percepției și asupra experienței de utilizare, iar rezoluția crescută oferă un plus de calitate de care nu credeai că ai fi avut nevoie. E un pas uriaș de la versiunile anterioare, încă un upgrade care face să merite achiziția, și e de apreciat că HUAWEI s-a aliniat la cerințele pieței și la așteptările utilizatorilor, balansând în același timp cu rezoluția crescută și autonomia mai bună. Ah, și era să uit - display-ul integrează și un senzor de amprentă, considerabil mai rapid și mai precis decât cel de pe smartphone-urile anterioare, un alt plus.

Specificații, performanțe și autonomie Huawei P40 Pro

Și să vedem acum și ce se află sub acest ecran pe care l-am tot lăudat. Să vorbim despre specificațiile tehnice, despre performanțe și despre autonomie.

Huawei P40 Pro vine cu procesorul lansat de Huawei toamna trecută, cel prezent și pe Huawei Mate 30 Pro, adică HiSilicon Kirin 990. Este vorba despre modelul 5G, deci avem din start un punct forte față de competitori - 5G vine în mod standard pe Huawei P40 Pro, deci ești pregătit pentru rețelele mobile ale viitorului.

Procesorul Kirin 990 și memoria RAM de 8GB nu te vor lăsa la greu în nicio sarcină. Gaming, browsing, productivitate - telefonul ăsta duce orice și nu pot spune că sunt surprins de acest aspect. Duce gaming intens, multitasking rapid. De la Huawei P20 Pro încoace, HUAWEI face telefoane care merg bine ani întregi, nu doar câteva luni. La nivel de stocare, smartphone-ul vine cu 256GB intern, mai mult decât suficient, zic eu.

Bateria de 4200 mAh e încă un aspect important al acestui smartphone. Cu toate că zilele astea folosesc smartphone-ul mai puțin intens decât l-aș fi folosit în perioada dinaintea pandemiei, P40 Pro m-a ținut constant aproape două zile de utilizare. Și nu am observat diferențe de autonomie între rata de refresh de 60Hz și cea de 90Hz, însemnând că Huawei HUAWEI a optimizat foarte bine display-ul. Rezoluția a fost setată pe modul smart, însemnând că ea e scăzută la full HD+ doar în anumite situații, pentru a conserva baterie la nevoie, dar majoritatea timpului vei privi un ecran QHD. Revenind la acumulator, se încarcă și foarte rapid, la 40W și știe încărcare rapidă și wireless. Pe fir ai cam 80% baterie în jumătate de oră, o încărcare full luând sub o oră. De asemenea, mi-am încărcat și căștile Freebuds 3 la el de câteva ori, prin funcția reverse wireless charging.

Camere foto

Huawei P40 Pro e un cameraphone. Să vorbim, deci, despre camere.

Huawei P40 Pro are o cameră ultra-wide cinematică de 40MP cu f/1.8, una wide, de 50MP, pentru fotografii, cu stabilizare optică și f/1,9, una telefoto cu zoom 5x cu f/3.4 și OIS (cu zoom digital de până la 50x), un senzor de culoare și o cameră ToF pentru bokeh.

HUAWEI a folosit, practic, camera ultrawide de pe Mate 30 Pro, camera de Zoom de la P30 Pro, iar camera wide este cu totul nouă. Compania a implementat senzori mult mai mari, care fac P40 Pro mult mai sensibil la lumină și mai bun la filmare.

Acum să le luăm pe rând. Camera principală, cea de 50MP, e absolut spectaculoasă. Pe lumină, obții exact ce te așteptai - culori naturale, detalii multe, contrast bun. White balance-ul e echilibrat, semn că AI-ul își face treaba cum trebuie, și fotografiile nu sunt nici sub nici supraexpuse. La portrete e impresionant cât de bine delimitează subiectul de mediu, cu toate că am observat mici glitch-uri la lumină neprielnică, dar chiar și atunci detaliile sunt foarte bune. Noaptea, în schimb, senzorul principal e mindblowing - și nu e un cuvânt pe care să îl folosesc cu ușurință. Cea mai mică sursă de lumină - cum ar fi o rază de la iluminatul stradal care se strecoară prin geam - se transformă într-un felinar, atât în modul night, cu expunere prelungită, cât și în modul normal, cu ISO ridicat. Fotografiile ies clare și foarte detaliate în ambele moduri.

Camera ultra-wide e mai puțin...wide decât cele de pe alte smartphone-uri. Asta vine cu bune și cu rele. E mult mai sensibilă la lumină, însemnând că scoți poze bune cu ea și noaptea, dar surprinzi mai puțin spațiu cu ea. Nu ai distorsiune atât de mare, dar nu mai ai nici opțiunea de super-macro. E cu du-te vino până aici, dar probabil cel mai bun aspect al camerei ultra-wide este că ea e folosită pentru video și rezultatele sunt excelente. Poți filma 4K la 60 de cadre pe secundă și obții rezultate foarte bune și la lumină mai scăzută.

Camera de Zoom oferă claritate ridicată la zoom optic 5X și e util să te apropii atât de mult de subiect, iar zoom-ul digital ajunge până la 50x, ca în cazul lui Huawei P30 Pro. Are și o funcție de Zoom Audio care poate fi utilă în multe situații, dar și o funcție de Moon Video, care îți permite să filmezi clar luna.

Camera de selfie e și ea impresionantă. Oferă rezultate HDR excepționale și e printre cele mai bune pe care le-am văzut implementate vreodată pe un smartphone.

Funcții speciale

Acum să trecem și la niște funcții inedite. Securitatea P40 Pro e garantată de un senzor de amprentă integrat în ecran, de generație nouă și mult mai precis, dar și de senzorul de scanare facială cu infraroșii, folosit și pentru partea de selfie-uri. Senzorul poate fi folosit și pentru controlul telefonului prin gesturi, îți blochează ecranul dacă se mai uită cineva în display-ul tău și îți ține display-ul aprins cât timp ai ochii ațintiți asupra lui. Acesta este motivul pentru care notch-ul este atât de mare. Pe mine sincer nu mă deranjează foarte tare, dar am auzit voci critice la adresa perforației din ecran.

Apoi avem funcția Huawei Share, care face incredibil de ușoară conectarea la alte smartphone-uri și gadgeturi HUAWEI, dar și la laptopurile MateBook. Eu am un MateBook 13 și prin simpla atingere a telefonului de laptop pot vizualiza ecranul telefonului direct pe display-ul laptopului și pot folosi toate aplicațiile și transmite date. E o funcție pe care nu o mai are niciun alt producător de smartphone-uri implementată atât de bine.

Huawei P40 Pro te lasă să folosești multitasking într-un mod inedit. Un swipe prelungit din orice margine va scoate la iveală un sertar cu aplicații ce se pot deschide peste cele care rulează în fundal - asta dacă vrei să iei o notiță rapidă fără să oprești clipul video care rulează pe fundal, dacă vrei să faci un calcul cât timp te afli într-un apel video.

Huawei P40 Pro e o bijuterie cu prea puține lipsuri, un gadget pe care e greu să nu-l iei în considerare, unul dintre cele mai atrăgătoare smartphone-uri 5G de pe piață și un adevărat titan al fotografiei.

Review Huawei P40

Huawei P40 e smartphone-ul pentru care să optezi dacă vrei un flagship compact cu un preț extraordinar. Fratele mai mic al lui P40 Pro e mai mic, dar nu e de luat la bani mărunți, oferind specificații foarte similare cu fratele său mai mare. Dar să nu o luăm înainte și mai întâi să vorbim despre cum arată Huawei P40.

Design

Primul lucru pe care îl putem observa la Huawei P40, comparându-l cu P40 Pro, este ecranul lipsit de curburi, dar și dimensiunile considerabil mai reduse. Sunt mulți care preferă ecranele fără margini curbate și, între noi fie vorba, sunt mai ușor de protejat cu folii speciale. Spatele, în schimb, tot din sticlă și el, este curbat spre cadrul metalic, ce conferă un grip foarte bun, luând în considerare și formatul foarte compact. Modulul de camere foto e poziționat exact ca la P40 Pro, lucru de apreciat, iar notch-ul pentru camera frontală și senzorul special pentru scanare facială sunt și ele în colțul din stânga ecranului, deci se menține aceeași filosofie de design.

Și P40 are senzorul de amprentă de generație nouă integrat în display, dar spre deosebire de P40 Pro, nu dispune de încărcare wireless și e rezistent la stropire, nu și la scufundarea în apă. Sunt lucruri relativ mici pe care le sacrifici pentru o diferență de preț mare, iar noi nu am trece aceste lipsuri la categoria ”puncte contra”.

Per total, designul lui Huawei P40 îi va atrage și pe cei aflați în căutare de frumos, dar și pe cei mai practici, care vor un smartphone care încape fără niciun fel de problemă în orice buzunar.

Display

Ecranul de pe P40 măsoară 6,1 inch în diagonală și e înconjurat de margini subțiri. Este un panou OLED cu rezoluție FHD+, o rezoluție mai mult decât suficientă pentru orice fel de sarcină. Marea diferență față de P40 Pro în acest context este rata de refresh - P40 are un ecran cu rată de refresh la 60Hz, deci navigarea prin meniuri și alte activități nu se va face la fel de fluid ca în cazul fratelui mai mare. În rest, culorile sunt foarte vii, negrul este chiar negru, iar luminozitatea este foarte crescută, deci este un display care nu îți va face probleme nici în lumina puternică a soarelui.

E suficient de generos încât să vizionezi conținutul preferat pe el, dar nu atât de mare încât să te incomodeze în utilizare. E un ecran excelent pentru cei care vor să facă browsing, un display numai bun pentru rețele sociale, pentru vizionat fotografii, dar se potrivește și pentru gaming dacă nu ai pretenții de gaming phone de la un smartphone din gama sa de preț.

Notch-ul este măricel și aici, dar este o chestiune ”de gustibus” - pe mine nu mă deranjează deloc, cum nu mă deranjează nici pe P40 Pro.

Specificații, performanțe și autonomie

La acest capitol, diferențele între P40 și fratele mai mare P40 Pro cam dispar. Huawei P40 este bazat pe același procesor de foarte mare viteză HiSilicon Kirin 990 și vine cu capacități 5G, cu 8GB memorie RAM și cu 128GB spațiu de stocare.

Diferențele de performanță sunt inexistente. Totul rulează exact ca pe modelul de top și acesta este un mare plus. La fel cum ziceam și în cazul P40 Pro, hardware-ul acesta duce absolut orice, fără niciun fel de lag, fără să se încălzească, fără să devină lent în timp. E o combinație incredibilă de componente pentru un smartphone din gama sa de preț.

Autonomia e și ea bună spre foarte bună. Bateria este 3800 mAh, iar P40 rezistă cu brio unei zile întregi de utilizare intensă. O utilizare mai moderată, cu mai puțin gaming și mai puțin scroll inutil pe rețelele sociale garantează aproape două zile întregi de utilizare. P40 se încarcă rapid, la 25W, iar în jumătate de oră câștigi circa 60% din baterie.

Camere foto

Și Huawei P40 este un cameraphone, chiar dacă nu vine cu întreg arsenalul lui P40 Pro. Are aceeași cameră principală wide de 50MP ca fratele mai mare, o cameră ultrawide de 8MP, dar și o cameră cu lentile telefoto cu zoom optic 3X.

Huawei P40 este cel mai bun smartphone din gama sa de preț când vine vorba despre fotografie. Despre camera principală de 50MP am zis deja cât de bine realizează fotografii indiferent de condițiile de lumină și cât de impresionat sunt de ea.

Camera ultra-wide nu mai este dedicată videografiei, dar scoate fotografii cu unghi larg foarte bune pe timp de zi - noaptea se descurcă mai puțin bine, lucru care era de așteptat. La camera de zoom situația e la fel - te apropii 3X optic de subiect, cum era cazul și la Mate 30 Pro, dar rezultatele ies mai bine pe timp de zi.

P40 filmează bine spre foarte bine, dar pierde puncte în fața lui P40 Pro, nefiind dotat cu acea cameră ultra-wide Leica gândită special pentru videografi. În rest are filmare 4K la 60 de cadre pe secundă, filmare ultra slow-motion și stabilizare perfectă și calitate excelentă la lumină bună.

Camera de selfie e la fel ca pe P40 Pro, de 32MP, însemnând că oferă selfie-uri reușite oricând, ajutată uneori de HDR, alteori de bliț.

Preț și funcții speciale

Avem apoi și aceleași funcții speciale ca la fratele mai mare, precum senzorul infraroșu pentru securitate biometrică, dar și Huawei Share, pentru partajarea rapidă a conținutului sau controlul smartphone-ului de pe un laptop Huawei.

Și prețul? Prețul este sub 3.000 de lei. Huawei P40 e best-buy pe categoria lui de preț, unul dintre cele mai accesibile smartphone-uri 5G cu specificații de top.

Tot e peste bugetul tău? Atunci haide să-ți vorbesc despre Huawei P40 Lite.

Review Huawei P40 Lite

Huawei P40 Lite, modelul mid-range al familiei P40, e un telefon cu preț mic, dar pus pe fapte mari.

Primul lucru pe care l-am observat la acest telefon a fost designul. Am rămas surprins plăcut de cât de bună e construcția, de culoare și de aranjamentul de camere.

Design

Modelul pe care l-am avut în teste este unul numit Crush Green, dar mai sunt disponibile Midnight Black și Sakura Pink. Toate trei variantele mi se par arătoase și la design contribuie și aranjamentul de patru camere de pe spate. E foarte drăguț și minimalist.

Pe rama de aluminiu, în partea de jos, avem o mufă de căști, un port de încărcare USB-C și un difuzor, iar în lateral avem un buton de volum și un buton de pornire care este și senzor de amprentă.

Corpul este făcut din sticlă curbată pe patru laturi, iar ecranul are o diagonală de 6,4 inci și este perforat în dreapta sus pentru camera frontală. Marginile negre ale display-ului sunt destul de mici pentru un astfel de dispozitiv. Per total, Huawei P40 Lite mi se pare un telefon frumos, iar diferitele culori asigură satisfacerea nevoilor mai multor categorii de persoane.

Display-ul lui P40 Lite are o diagonală de 6,4 inci și are o rezoluție Full HD+ (2310 x 1080 pixeli) cu o densitate de 398 de pixeli per inci și este perforat în partea dreapta sus pentru a face loc pentru o cameră de selfie de 16 MP.

Este un LCD IPS de calitate. Filmele și jocurile arată bine pe acest display, culorile sunt vibrante, iar luminozitatea îndeajuns de mare, încât să folosești telefonul fără probleme și în zilele cu soare. Poți alege modul de smart resolution prin care telefonul decide când trece de la o rezoluție Full HD+ la una Full HD pentru a economisi baterie.

Perforația ecranului este una destul de discretă și nu afectează experiența de vizionare.

Specificații și performanțe

Huawei P40 Lite este, după cum îi spune și numele, o versiune Lite, însă una cu specificații îndeajuns de bune pentru utilizarea zilnică.

P40 are un procesor Kirin 810 pe 7 nanometri, un rival pentru procesoarele Snapdragon 675 și Snapdragon 730. La interior regăsim 6 GB memorie RAM și un spațiu de stocare de 128 GB. Cantitatea de memorie și procesorul Kirin 810 sunt îndeajuns de bune pentru aplicațiile și jocurile Android. Am jucat Asphalt 9 și World of Kings fără probleme (poate că nu pe setări maxime, însă nu vorbim de un telefon de 1000 de euro), am rulat aplicațiile uzuale și am făcut multitasking.

Cert este că vei putea folosi acest telefon fără să te plângi de probleme de performanță.

Bateria are o capacitate de 4200 mAh și se încarcă rapid la 40 de wați. Telefonul poate fi încărcat până la 70% în doar 30 de minute. Există telefoane de trei ori mai scumpe care nu se încarcă la fel de repede.

Tot la experiența de utilizare trebuie să menționez și cititorul de amprentă amplasat pe butonul de pornire din lateral. Este foarte rapid, nu dă rateuri și este amplasat unde trebuie deoarece degetul mare cade în mod natural pe el atunci când scoți telefonul din buzunar.

Camere foto Huawei P40 Lite

Deși avem de-a face cu un telefon de buget, nu putem să spunem că avem o performanță “de buget”, iar asta datorită celor patru camere încorporate.

Pe spate avem patru camere foto: senzor principal de 48 MP, o cameră ultrawide de 8 MP, o cameră macro de 2 MP și un senzor de detectarea profunzimii de câmp de 2 MP. Camerele sunt aranjate într-un pătrat pe spate, însă nu spre mijloc ca la Mate 20 Pro, ci în dreapta sus.

În aplicația de cameră ai modurile consacrate de photo, video, night mode sau portret. Interesant este că în mod obișnuit, camera principală de 48 MP scoate fotografii de 12 MP (obținute prin îmbinarea pixelilor), însă poți selecta și fotografie de 48 MP AI Ultra Clarity, iar asta oferă mai multe detalii în imagine și este recomandat să fotografiezi astfel peisaje și într-o lumină bună. Am încercat funcția și diferența este vizibilă.

Ai posibilitatea să faci fotografii macro și portret cu ajutorul celor două camere dedicate, iar rezultatele sunt bune. De asemenea, selfie-urile arată bine pe timp de zi, cu îndeajuns de multe detalii, dar și pe timp de seară.

Fotografiile realizate cu modul nocturn sunt bune, mai ales când te gândești la prețul telefonului, se păstrează destul de multe detalii în imagine, fără ca efectul să pară nenatural.

Huawei a introdus pe P40 Lite cel mai surprinzător modul foto de pe un smartphone din această gamă de preț, iar asta este de apreciat. Pur și simplu nu are rival.

Preț și disponibilitate

De-a lungul acestui review am menționat de mai multe ori prețul telefonului, iar asta pentru că este un element foarte important atunci când analizezi componentele unui telefon.

De cele mai multe ori, atunci când decidem să ne achiziționăm un telefon, sau orice alt gadget de altfel, pornim de la preț, cât suntem dispuși să cheltuim, abia apoi ne uităm la alte lucruri precum calitate fotografii, display etc.

Huawei P40 Lite costă puțin peste 1.000 de lei, iar de fiecare dată când am comparat performanța obținută de P40 Lite la diferite compartimente cu prețul de vânzare mi-a dat cu plus și P40 Lite este un telefon excelent pentru cei care au un buget limitat, dar vor o experiență foarte bună.

Review Huawei P40 Lite E

P40 Lite lite E este mezinul familiei P40. E cel mai ieftin, cel mai puțin pretențios, cel mai potrivit pentru un adolescent. Haideți să vedem cum arată, înainte de toate.

Design

Cu un design jucăuș și colorat, P40 Lite E m-a surprins plăcut. E un smartphone curajos pentru tinerii care vor să iasă în evidență și care vor gadgeturi ce vin în completarea personalității lor. Noi am testat versiunea Aurora Blue care oferă o explozie de culori, dar există și o versiune neagră, simplă, pentru cei care preferă o abordare mai conservatoare.

Nu îți dai seama că ai de-a face cu un smartphone de circa 700-800 de lei atunci când îl iei în mână. Pare premium, chiar dacă e făcut în mare parte din plastic - finisajele sunt foarte bine executate și nu îți dai seama că nu ai un telefon din sticlă și metal în mână. E un smartphone subțire și compact, cu margini mici ale ecranului. Camera foto principală nu e situată ca în cazul Huawei P40 Lite, ci e spre margine, dar în din față cele două telefoane seamănă foarte mult, având același notch și aceeași diagonală a ecranului. Tot pe spate găsim și senzorul de amprente și P40 Lite E vine și el cu o mufă jack, pentru cei care încă nu au trecut la căști bluetooth sau USB-C.

Per total, se vede că e un smartphone pentru tineret, dar e suficient de versatil în aspect încât să-l poată folosi și cineva mai ”serios”.

Display

La display nu sunt foarte multe de zis. E un ecran la care te-ai aștepta pentru gama lui P40 Lite E de preț. Mai exact, e un LCD cu diagonală mare, de 6,4 inch, cu rezoluție HD și cu notch pentru cameră.

Ecranul se descurcă onorabil la redarea clipurilor video și ajută mult diagonala mare, iar textul e suficient de clar în ciuda rezoluției mai scăzute. Nu e cel mai luminos display, dar oferă culori bune și contrast decent.

Specificații, performanțe și autonomie

Sub ”capotă” găsim un procesor cu care suntem familiarizați deja - Kirin 710. Acesta a fost procesorul de pe un alt best-seller al Huawei, adică Huawei P Smart. În combinație cu 4GB memorie RAM, se descurcă onorabil în sarcinile de zi cu zi, în redarea clipurilor video și a muzicii, dar nu e un procesor pentru gaming. Pentru jocuri light merge, dar nu te aștepta să ofere performanțe pentru cele mai noi jocuri, că nu ar fi corect.

Spațiul de stocare este de 64GB, suficient de mare pentru majoritatea nevoilor, iar bateria de 4.000 mAh oferă o zi de utilizare fără niciun fel de problemă, cu toate că nu dispune de încărcare rapidă.

Per total, P40 Lite E oferă specificații și performanțe pe măsura prețului, luptându-se cu smartphone-uri chiar un pic mai scumpe decât el, ceea ce este un mare plus.

Camere foto

Un mare avantaj al lui P40 Lite E îl remarcăm la capitolul foto. De ce? Pentru că are aceleași camere principale ca și P40 Lite - mai puțin una, adică cea de macro. În rest, P40 Lite E se descurcă la fel de bine ca și frățiorul un pic mai mare. Are o cameră principală de 48MP, una ultrawide de 8MP și una de 8MP folosită pe post de senzor de profunzime.

Dispune și de Night Mode, ceea ce pentru un telefon care costă sub 1.000 de lei este absolut fenomenal. Din acest motiv tot insist să-i spun lui P40 Lite E ”telefon pentru tineret” - e cel mai bun accesibil camera-phone de piață.

Camera de selfie e decentă, de doar 8MP de această dată, dar se descurcă onorabil când ai suficientă lumină.

Pentru un smartphone atât de ieftin - 700-800 de lei - Huawei P40 Lite E nu are rival la capitolul foto, oferă un ecran generos și un design jucăuș. E perfect pentru tineri, dar și pentru cei care vor să înceapă să realizeze fotografii cu mobilul.

Și gata - acesta a fost review-ul familiei Huawei P40. Cei de la Huawei au acoperit excelent fiecare segment de piață și abia așteptăm să testăm și modelul Huawei P40 Pro Plus, modelul ultra-premium al gamei. Până atunci, așteptăm să ne spuneți ce smartphone din gama P40 ați ales și cum vă înțelegeți cu el până acum.