Aceste informații vin de la Yash Raj Chaudhary, cunoscut pentru faptul că dezvăluie informații ce se dovedesc corecte despre telefoane ce se află în producție, iar marea surpriză este înlocuirea unei baterii de litiu-ion cu una de grafen de 5500 mAh. Astfel de baterii se vor încărca mai repede și ar avea o autonomie mai mare decât cele cu litiu-ion.

De altfel, această baterie de pe P40 Pro s-ar încărca la 50 de wați, iar asta ar înseamna că bateria ar fi full în doar 45 de minute de încărcare. Deși capacitatea bateriei din P40 Pro este mult mai mare decât cea din P30 Pro, volumul acesteia ar fi cu 30% mai mic. Asta înseamnă că nu o să ai un telefon prea lat sau prea gros.

Dacă informația se confirmă atunci ar fi un pas important în dezvoltarea telefoanelor mobile. În altă ordine de idei, telefonul ar avea un display OLED de tip waterfall, ca la Huawei Mate 30 Pro, cu o diagonală de 6,5 inci și cu o rezoluție QHD+. Mai mult, rata de refresh a display-ului ar fi una de 120 Hz, ceea ce va face lucrurile mult mai interesante.

Câte camere foto va avea Huawei P40 Pro

La interior am găsi un procesor Kirin 990 cu modul 5G, același procesor care e în Nova 6 5G și Mate 30 Pro. La departamentul foto am avea de-aface cu cinci senzor foto. Este vorba despre unul principal de 64 MP (Sony IMX686), un senzor ultra wide de 20 MP, o cameră telefoto 12 MP, un senzor macro și o cameră de tip TOF.

Pe partea frontală am avea un senzor principal alături de un senzor ultra wide (precum sistemul de pe Nova 6 5G).

Un alt lucru interesant dezvăluit de către Yash Raj Chaudhary ar fi faptul că P40 Pro ar rula Android 10 cu interfața EMUI 10 aplicată peste. Nu știm dacă se referă la versiunea full de Android sau la cea de tip open source.

Bineînțeles, toate aceste informații sunt neoficiale și este posibil ca nu tot ce am prezentat să fie 100% corect. Vom vedea exact cum va arăta telefonul atunci când acesta va fi lansat în primăvara 2020.