Abonează-te pe YouTube
Fii primul care vede review-urile și cele mai interesante noutăți din domeniul tehnologiei și inovației.
Vezi în avanpremieră
Guo Ping a vorbit despre necesitatea de a menține ecosistemul unit, dar și despre importanța standardizării tehnologiilor de comunicație și unificarea standardelor globale. Președintele Huawei a reamintit că Huawei a plătit mai mult de 6 miliarde de dolari pentru brevete și până la finalul anului trecut compania avea înregistrate peste 85.000 de brevete la nivel global.
Ping a explicat de ce unificarea standardelor de comunicație în ceea ce privește tehnologiile 5G și cloud e importantă. ”Fragmentarea va aduce riscuri de aprovizionare clienților din întreaga lume”, a explicat oficialul. Serviciile de cloud trebuie să poată comunica între ele - în acest fel se poate asigura securitatea infrastructurii. Dacă un cloud are probleme, un al doilea poate prelua instant încărcătura.
În plus, în domeniul conectivității, o fragmentare a standardelor s-a observat deja cu tehnologiile mai vechi, iar rezultatele nu au fost benefice companiilor de telecomunicații. ”În domeniul conectivității, am învățat câte ceva din istorie. Cel mai bine este să ai un consens în ceea ce privește standardele rețelelor. Am experimentat asta cu toții - în anumite țări, trebuia să schimbi rețelele între ele sau nu funcționa deloc serviciul. Dar cu 5G sperăm la un standard unificat. Am pomenit că în vremea 2G, operatorii din SUA au adoptat un alt standard decât restul lumii. Operatorii din SUA și-au pierdut astfel din competitivitate. Europa a adoptat o altă tactică - a promovat GSM pentru tot continentul, dar și în afară. Toți operatorii europeni au avut de câștigat prin această tactică. Cred că putem învăța că toată lumea poate beneficia de standarde unificate. Acesta va rămâne trendul și organizațiile internaționale vor promova acest lucru. Noi vom lucra în continuare pentru dezvoltarea standardele unificate”, a declarat Guo Ping în timpul evenimentului HAS 2020.
Oficialul Huawei a estimat că valoarea industriei IT va depăși 23 de trilioane de dolari în 2025, mulțumită noilor tehnologii care vor face toate orașele, toate industriile și toate obiectele conectate.
”Următorii 10 ani vor duce la transformarea lumii. Pentru a facilita procesul transformării digitale, Huawei Cloud va avea un rol foarte important, făcând posibilă dezvoltarea de aplicații. Vrem să oferim un sol fertil pentru acest proces de transformare digitală. Huawei este un lider al industriei IT. Pentru a construi o lume inteligentă avem nevoie de soluții - Huawei va oferi soluții de computing și cloud. Alături de parteneri, vom oferi soluții care să rezolve orice fel de nevoie”, a punctat Guo Ping, reamintind că Huawei mizează pe filosofia de ”Open Innovation” și pe o mentalitate de tip ”win-win”. Compania are peste 10.000 de parteneri.
”Ținta e supraviețuirea”
În timpul evenimentului HAS 2020 a fost prezentată și o reacție oficială privind noile restricții impuse de SUA care impun tuturor celor care folosesc tehnologii americane în procesele de producție să sisteze colaborarea cu Huawei până la obținerea unei licențe speciale.
Oficialii Huawei au menționat faptul că guvernul SUA subminează întreaga industrie și au avertizat că impactul acestor măsuri va fi resimțit în peste 170 de țări. Astfel, peste 3 miliarde de utilizatori ai rețelelor Huawei din întreaga lumea vor resimți negativ acest măsuri. ”Decizia guvernului SUA va avea un impact serios asupra unui număr mare de industrii, precum cea a semiconductoarelor”, s-a mai arătat în declarația oficială. ”SUA încearcă să zdrobească companiile din afara granițelor sale iar, în cele din urmă, această strategie va afecta negativ și SUA”.
Guo Ping a explicat în detaliu care a fost impactul restricțiilor introduse de SUA în urmă cu un an. ”Lista entităților a avut un impact foarte mare anul trecut. Comparat cu planul nostru, a fost o diferență negativă de 12 miliarde de dolari. Și viteza creșterii companiei a fost afectată. A devenit mai dificil pentru Huawei să câștige contracte. Acum câteva zile, SUA a modificat regulile - încă analizăm și studiem impactul. Nu am înțeles încă toate consecințele, deci nu putem anticipa deocamdată impactul asupra business-ului. Ca provider de servicii IT&C, Huawei poate să-și facă singură unele tehnologii, dar pentru altele depindem de alții. Supraviețuirea este cuvântul de bază”, a declarat Guo Ping în timpul evenimentului.
În ultimul an, pentru a face față restricțiilor SUA, Huawei a crescut investițiile în cercetare și dezvoltare cu 30%, a schimbat peste 60 de milioane de linii de cod și a găsit alternative pentru anumite tehnologii, au explicat oficialii Huawei.
5G în vreme de pandemie
Guo Ping a vorbit și despre implicarea Huawei în prevenția și controlul epidemiei de COVID-19 în China, dar și la nivel internațional.
”Această pandemie ne-a arătat că industria IT are un rol foarte important. Huawei și partenerii au sumarizat 9 soluții pentru criza Covid-19. În China, în special în Wuhan, densitatea populației e foarte mare - nu e ușor să îi rogi pe oameni să stea 80 de zile în casă. În China, am lucrat alături de guvern și de parteneri pentru a găsi soluții la criză, dar și pentru a-i ajuta pe consumatori să aibă o viață mai bună și să poată lucra mai eficient. Guvernul chinez a cerut companiilor să ofere 3 luni gratuite de servicii de streaming. Când Marea Britanie a intrat în lockdown, UE a cerut Netflix să reducă calitatea. China a reușit să facă față, dar alte locuri nu au avut infrastructura suficient de bine pusă la punct. E clar că industria IT&C a favorizat accesul la entertainment și educație”, a punctat Guo Ping.