Huawei Watch GT este unul dintre cele mai interesante smartwatch-uri lansate în ultimii ani, iar acest lucru se datorează mai multor factori.

În primul rând, Huawei a renunțat la Wear OS, sistemul de operare al Google, și a decis să meargă pe modelul Samsung și Apple cu un sistem de operare proprietar. Nu are un nume, dar seamănă cu o combinație între Tizen și Wear OS, lucru bun, dar s-ar putea dovedi dificil pe termen lung să aibă succes, deoarece compania va trebui să atragă dezvoltatori de partea sa pentru a creea aplicații și watchfaces speciale.

În al doilea rând, smartwatch-ul vine cu o serie de promisiuni interesante. În primul rând, este optimizat pentru cei care vor un device conectat care să îi ajute atunci când fac sport. Are un senzor pentru măsurarea ritmului cardiac, conectivitate GPS, un antrenor virtual și un sistem nou de analiză a somnului. E optimizat să reziste două săptămâni cu sesiuni zilnice de 90 de minute de monitorizare a ritmului cardiac și 30 de zile doar în modul în care afișează notificări și numărul de pași. Impresionant este că Huawei Watch GT ajunge la aceste performanțe folosind un display OLED luminos, nu unul e-INK.

În ultimul rând, Huawei Watch GT este un device ieftin. Are un preț de circa 200 de euro, mult sub competiție, lucru care l-ar putea transforma într-un real succes de piață.

Designul lui este plăcut și premium, iar ceasul este ușor, comod de purtat pe perioade îndelungate. Rămâne de văzut cât de bine va prinde noul sistem de operare la public.