Digitalizarea nu mai este un scop în sine, ci a devenit singurul mijloc de supraviețuire în multe cazuri. Potrivit IBM, companiile trebuie să-și regândească operațiunile, nu doar să le reia, lucru pentru care IBM va oferi suport și totodată tema conferinței online IBM Think Digital Summit, din 27 octombrie, cu participare gratuită.
Potrivit unui recent sondaj global realizat de IBM, pandemia de coronavirus nu a încetinit, ci a accelerat transformarea digitală a companiilor, chiar și în România. Rezultatele unui sondaj la care au participat peste 3.800 de directori din 20 de industrii din 22 de țări, arată că 6 din 10 companii au accelerat transformarea digitală din cauza pandemiei COVID-19.
În studiul intitulat COVID-19 și viitorul afacerilor, au fost identificate 3 domenii cheie în care liderii de afaceri de succes acționează proactiv: flexibilitatea organizațională, inteligența artificială (AI), automatizarea și utilizarea altor tehnologii care evoluează exponențial. În plus, este nevoie de un nou tip de leadership, angajament și abordări inovatoare față de angajați.
”Acestea nu sunt doar niște cuvinte la modă, ci sunt motoarele competitivității. Despre acest lucru este conferința digitală IBM Think Digital Summit de fapt”, a subliniat Johannes Maurer, General Manager, IBM Europa de Sud-Est. „Pentru companiile de vârf, transformarea digitală nu este o problemă, iar pandemia îi obligă pe toți să-și repare rapid orice lacune din acest domeniu. Între timp, trebuie să fim atenți la o altă problemă foarte importantă: concluzia cercetării noastre ne arată că păstrarea angajaților și gestionarea epuizării sunt de asemenea, cheia competitivității. Digitalizarea poate fi utilă și în acest domeniu: pe termen lung, liderii de succes vor fi cei care sunt empatici, promovează responsabilitatea personală și susțin munca în echipă care implică o gândire de proiectare, metodele agile și instrumentele și tehnicile DevOps. Încercăm să ajutăm în acest lucru la conferință, arătând exemple și practici bune, care pot fi ușor introduse.”
Odată cu acest eveniment, IBM anunță o serie de companii din Europa de Sud-Est care au beneficiat de suportul gigantului IT pentru a se reinventa, din punct de vedere digital și a crea valoare adăugată.
Printre ele se află și Banca Comercială Română (BCR), membră al Erste Group, unul dintre cele mai importante grupuri financiare din România, incluzând operațiuni bancare universale (retail, corporate banking și banking de investiții, trezorerie și piețe de capital), precum și companiile de profil pe piața de leasing, pensii private și bănci de locuințe.
BCR este unul dintre principalii susținători ai tranzacțiilor fără numerar și este un jucător activ pe această piață, desfășurând mai multe proiecte care susțin plăți fără numerar cu carduri BCR pentru sistemul de transport din București. Toate tranzacțiile cu cardul sunt găzduite pe servere IBM Power.
Schimb de experiențe
Ziua dedicată profesioniștilor, cu acces gratuit, va acoperi, printre altele, subiecte precum: modul în care IT-ul poate crește flexibilitatea organizațională, configurarea unei noi infrastructuri, asigurând în același timp securitatea cibernetică și modul de construire a unor companii inteligente cu metode agile.
- Printre speakeri se va afla Aleksandra Mojsilović, IBM Fellow, Head, Foundations of Trustworthy AI, care vă va ajuta să înțelegeți cum să utilizați AI în siguranță în aproape orice domeniu al afacerii.
- Anna Nowosielska, Lider Servicii de Infrastructură IBM CEE, va prezenta prin exemple practice cum poate migra cu succes, în siguranță, întreaga afacere a unei companii în cloud.
- Lee Harris, manager de vânzări pentru IBM MSSP Europa, avertizează că acțiunile de criminalitate informatică devin din ce în ce mai frecvente pe măsură ce facem tot mai multe lucruri online. Fiecare mică parte a tehnologiei pe care o folosesc oamenii va fi constant atacată în viitor. În prezentarea sa, el ne arată cum putem relua lupta împotriva războiului cibernetic total, așa cum a făcut-o Neo în The Matrix.
- Ce se întâmplă dacă am suferit deja un atac cibernetic? Dacă nu am fi pregătiți corespunzător? Dacă hackerii au descoperit o vulnerabilitate și au cauzat daune masive? De asemenea, companiile ar putea dori să știe cum să împiedice un angajat să utilizeze greșit informațiile de afaceri esențiale. Specialistul în procesele de afaceri Duncan Blain va vorbi despre modul de recuperare și despre răspunsurile adecvate, dar și despre pregătirea infrastructurii IT și alte experiențe de recuperare și prevenire.
Printre invitații conferinței se află Aleksandra Mojsilović, cercetător acreditat de inteligență artificială la IBM, cu numeroase premii prestigioase, precum și câțiva lideri regionali IBM, hackeri etici și experți în securitatea cibernetică.
Vă puteți înregistra la conferința digitală IBM Think Digital Summit aici.