Cel mai important când iți deschizi propria afacere de reseller găzduire web este să ai un plan bine stabilit, să găsești nișa potrivită, ținând cont că pe piață exista o mulțime de companii și oferta este diversificată, dar și să ai un furnizor de găzduire web de încredere.

Întrebări cheie când ai o idee de afacere de reseller găzduire web

Încă de la început trebuie să-ți stabilești obiective clare. Mai exact, trebuie să știi ce-ți dorești de la viitoarea ta companie de reseller găzduire web. Vrei o companie de reseller găzduire web mare sau doar iți dorești să le oferi servicii suplimentare clienților existenți? Ești doar în căutarea unor venituri suplimentare sau iți dorești ca afacerea de reseller găzduire web să iți asigure un venit lunar complet? După ce ai răspuns la aceste întrebări, poți trece la următorul pas.

Cum se diferențiază compania ta de reseller găzduire web?

Acesta este pasul care poate face diferența între o afacere de succes și una care nu se va bucura de popularitate. Cu ce va veni în plus compania ta de reseller găzduire web? Ce vei aduce nou pe piață? De ce clienții trebuie să te aleagă pe tine și nu concurența? Tocmai de aceea este important să cercetezi cu atenție piața de reseller găzduire web pentru a vedea ce oferă concurența ta, care sunt prețurile, dar și ce lipsește.

Este important să te axezi pe lipsurile din piața de reseller găzduire web și să găsești soluțiile necesare pentru a umple golurile. Aceasta este cea mai simplă metodă prin care de la o idee de afacere de reseller găzduire web poți face pasul către ceva concret.

De ce este ușor să treci de la o idee la o afacere de reseller găzduire web

Sigur, nicio afacere nu are succesul garantat din start, dar atunci când ai o idee de afacere de reseller găzduire web există mai multe avantaje.

Cel mai important este acela că tu nu mai ai nevoie de o infrastructura voluminoasă, de propriile servere sau rețea.

Toate aceste lucruri înseamnă că o afacere de reseller găzduire web nu necesită investiții majore la început de drum.

Un alt avantaj atunci când ai o idee de afacere de reseller găzduire web este acela că poți externaliza. Ne referim la departamentul de suport, ce poate fi externalizat către compania de care furnizează găzduirea. Ținând cont de acest lucru, nici nu trebuie să ai o experiență anterioară în domeniu atunci când ai o idee de afacere de reseller găzduire web.

Astfel, tot ce-ți vă rămâne de făcut este să te concentrezi pe promovoarea pachetelor pe care le oferi și pe extinderea afacerii.

Cum te asiguri că o afacere de reseller găzduire web are succes

Oricât de bune ar fi metodele tale de promovare și capacitatea ta de a vinde pachetele oferite, afacerea de reseller găzduire web depinde într-o mare măsură de un detaliu foarte important. Să ai un furnizor de găzduire web de încredere.

Cum te poți asigura că găsești unul care să satisfacă nevoile tuturor clienților? Trebuie să iei în considererare următoarele aspecte:

1. Alege o companie de găzduire web de încredere. Vei beneficia de servicii profesioniste, seriozitate și nu va exista riscul ca această companie să dispară peste noapte.

2. Garanție de Uptime de 99%. Asigura-te că alegi o companie care investește în infrastructură. Totul trebuie făcut în așa fel încât viitorii tai clienți să beneficieze de standarde ridicate de securitate și redundanță, dar și de monitorizarea rețelei 24/7.

3. Servicii complete. Companiile mari iți oferă domenii, e-mail, securitate web, soluții de marketing, etc. Toate aceste beneficii pot fi valorificate când începi o afacere de reseller găzduire web își iți poți spori veniturile.

4. Asistență specializată 24/7. Din când în când, inevitabil, mai pot apărea și probleme. Pentru a fi liniștit, asigură-te că partenerul tău are un departament de asistență dedicat găzduirii. Astfel problemele clienților tăi vor fi rezolvate în cel mai scurt timp.

5. Alte lucruri de luat în calcul. Pentru a le oferi clienților tai o ofertă cât mai variata, asigura-te că furnizorul de găzduire web iți asigură și alte elemente cheie. Ne referim la cPanel/WHM, Backup automat, găzduire White Label pentru un plus de anonimat, protecție imptriva atacurilor DDos și găzduire Full SSD pentru un plus de viteză și stabilitate.

Apoi, atunci când ai o idee de afacere de reseller găzduire web e important să te îndrepți către o companie care iți poate oferi pachete personalizate în funcție de etapa în care business-ul tău se află: StartUp, Business, Enteprise sau Corporate. În acest fel vei primi oferte personalizate și potrivite în funcție de numărul de clienți pe care îl ai.

Ce poți să faci pentru a promova o afacere de reseller găzduire web

Daca ți-ai stabilit bine planul de afaceri și ai găsit un furnizor găzduire web de încredere, te poți apuca de treabă și este timpul să găsești clienți.

În cazul în care ești la început de drum este important să-ți creezi un brand propriu și să oferi propriile pachete de găzduire web. Un brand propriu iți va aduce numai beneficii pe termen lung deoarece iți va crea identitatea.

Apoi, este important să te promovezi cât mai bine posibil. Încearcă metode cât mai ingenioase pentru promovarea afacerii de reseller găzduire web, inclusiv pe rețelele de socializare.

A fi reseller de găzduire web nu este un lucru tare complicat. Implică așadar multă seriozitate, parteneri de încredere și viziune. Partea bună este că nu ai nevoie de experiență și că lucrurile se învață rapid.