2020 a fost anul care a provocat profesioniștii din HoReCa să se adapteze rapid tuturor măsurilor impuse de autorități și să își dezvolte cât mai mult logistica de livrare, prezența în online sau pe platformele de delivery. Restaurantele, pub-urile și bistro-urile au găsit în livrarea la domiciliu singura soluție de funcționare pe durata stării de urgență, iar clienții au recurs la această posibilitate de a avea acces la preparatele preferate.

OpenKitchen oferă unităților de alimentație publică cu locații deja existente o serie de branduri de restaurante virtuale, fără prezență fizică pentru clienți, disponibile pentru public doar prin platformele de livrări partenere.

Prin operarea unui brand virtual OpenKitchen, operatorii au ocazia să își mărească profitul lunar fără alte investiții. Cei de la OpenKitchen susțin că-ți livrează o soluție ce include meniu, training, marketing, social media și serviciu de livrare. Cei care se alătură lucrează din bucătăria actuală și nu plătesc taxe de implementare.

Un restaurant poate alege unul sau mai multe branduri din portofoliul OpenKitchen, putând opta pentru un brand cu specific italian, preparate asiatice, gastronomie orientală, bucătărie americană, healthy bowls sau bucătărie tradițională românescă. Toate aceste concepte sunt special concepute pentru delivery și gândite pentru a fi operate cu ușurință de către echipa deja existentă. Numarul locațiilor va fi limitat în București, pentru a oferi operatorilor OpenKitchen zone de livrare exclusivă.

OpenKitchen funcționează pe bază de comision din vânzări și oferă operatorului un concept la cheie care generează comenzi din prima zi, training pentru personal, condiții preferențiale din partea furnizorilor, marketing și social media, precum și serviciul de livrare către client.

Restaurantele partenere vor avea acces la aplicația OpenKitchen care integrează majoritatea companiilor de livrari, centralizând toate comenzile într-o singură interfață. Echipa OpenKitchen reunește antreprenori din spatele unor concepte de succes precum Camionetta, Mamizza, Furgoneta Street Chefs sau Nori Yakitori.