Jeff Bezos nu agreează expresia "work-life balance". În cadrul unui interviu, Bezos a dezvăluit ce sfaturi oferă angajaților companiei Amazon. El consideră că noii angajați ar trebui să înceteze să se mai străduiască să atingă un echilibru între viața personală și profesională, pentru că există o relație de proporționalitate între acestea. În schimb, Bezos vede o relație holistică între cele două concepte.

„Această armonie între muncă și viața personală este ceea ce încerc să-i învăț pe tinerii angajați și, de asemenea, directori de rang înalt la Amazon. Dar mai ales pe oamenii care sunt noi”, spune el. „Sunt întrebat despre echilibrul dintre viața profesională și viața personală. În opinia mea, este o frază debilitantă, deoarece implică un compromis strict”.

În loc să le vezi ca pe două aspecte individuale, Bezos spune că ești mai productiv dacă le abordezi ca două părți integrate. „De fapt, este un cerc. Nu este un echilibru”, afirmă el. „Dacă sunt fericit acasă, intru la birou cu o energie extraordinară. Și dacă sunt fericit la locul de muncă, vin acasă cu o energie extraordinară. Toți avem un coleg care, de îndată ce intră într-o ședință, stoarce toate energia din cameră... Nu vrei să fii tu persoana aceea. Vrei să intri în birou și să le dai tuturor o doză de energie”.

Nu este prima dată când Jeff Bezos, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, vine cu o abordare mai puțin tradițională asupra lucrului: el își face mereu timp dimineața ca să ia dejunul cu familia, nu își setează alarma înainte de culcare, își programează foarte puține întâlniri și în fiecare zi își face timp ca să-și spele singur vasele.

Amazon este una dintre cele mai de succes companii, așa că ați putea să aruncați un ochi și peste lecțiile de leadership de la Jeff Bezos. Într-o scrisoare adresată acționarilor companiei Amazon, Bezos scrie despre 7 reguli de bază pentru a te ridica la nivelul așteptărilor clienților.