Kozmophone este un gadget creat pentru cei care se mândresc cu o colecție impresionantă de viniluri, dar care nu vor să se limiteze la muzica pe care o au în acel format și vor să se bucure și de milioanele de melodii puse la dispoziție de serviciile de music streaming. Este, în același timp, un speaker bluetooth și un pick-up cu holograme și încărcare wireless și a fost conceput de trei români - Cosmin Rata, Cosmin Carvaci și Andrei Pantilie.

Inspirația a venit de la fonograful inventat de Thomas Edison în urmă cu 141 de ani. ”Am vrut să readucem la viață designul emblematic, așa că am păstrat difuzorul în formă de corn al lui Edison, dar l-am actualizat pentru vremurile noastre, adăugând funcții moderne, precum conectivitatea Bluetooth, încărcarea wireless pentru smartphone-uri, disponibilitatea a șase culori, dar și o funcție futuristă - display-ul holografic”, explică Cosmin Rata.

Kozmophone a fost dezvoltat pe parcursul unui an, iar scopul este acela de a le permite iubitorilor de muzică să asculte sunetele la calitate mare, fie prin intermediul discurilor de tip vynil, fie prin conținutul de pe telefoane.

Utilizatorii pot detașa difuzorul și îl pot lua cu ei, acesta oferind până la 12 ore de redare de muzică. Ecranul holografic permite afișarea de animații predefinite (ce vor fi disponibile prin intermediul unei aplicații), dar utilizatorii vor putea creea singuri propriile efecte vizuale. Mai mult, Kozmophone are și un sistem de LED-uri care oferă iluminat ambiental în culorile preferate ale utilizatorilor.

Creatorii proiectului sperau să strângă 30.000 de dolari pentru realizarea primelor unități Kozmophone, dar au depășit deja pragul, ajungând la peste 50.000 de dolari strânși. Kozmophone, în ediția ”early bird” costă 299 de dolari, după finalizarea campaniei urmând să coste 349 de dolari. Există chiar și o versiune făcută din aur de 18 karate, aceasta costând 4.999 de dolari. Toate detaliile despre acest proiect sunt disponibile aici.