Ce afacere ai putea începe fără să cheltuiești foarte mult și fără să investești în chirii și într-un sediu permanent? Pe start-up.ro am scris despre ateliere de reparații de biciclete mobile sau chiar de camioane cu mâncare, atât de populare în ultimii ani. Iată câteva idei de afaceri care nu au nevoie de sediu, așadar investiția ar fi mult mai mică.

Am găsit aceste idei pe fundera.com, dar poți contribui și tu cu idei de afaceri pentru 2018 în formularul de la finalul articolului.

Idei de afaceri - reparații auto

Poți să ai un service auto fix, dar atunci ești limitat la clienții dintr-un anumit cartier. Unele reparații auto au nevoie, fără îndoială, de echipamentul complet dintr-un service, de la platforma pentru ridicarea mașinii, până la alte operațiuni complexe. Dar dacă ai skill-uri de mecanic sau vrei să administrezi o echipă de mecanici, poți să o faci mobil. Există deja servicii de schimbare de baterie la domiciliu, de ce nu s-ar întâmpla asta și pentru un schimb de ulei, filtre, ștergătoare sau faruri. Oamenii care nu au timp ar dori să apeleze la astfel de servicii contra unei sume care să acopere și costurile de transport.

Tonetă mobilă de mâncare

Trendul foodtruck-ului a continuat să crească în 2017, după ce a apărut în țara noastră de vreo 2-3 ani. S-au făcut inclusiv festivaluri cu mâncare stradală și opțiunile s-au diversificat din ce în ce mai mult. De la cartofi prăjiți, la hamburgeri sau mâncare sud-americană, poți găsi aproape orice într-un camion. O asemenea afacere nu are nevoie de investiții mari dacă ești pasionat de acest domeniu. O dubiță poate fi cumpărată din străinătate cu până la 5.000 de euro, iar amenajarea sa nu costă mult, dacă nu cumperi echipamente noi, ci second-hand. Dacă ești pasionat de gătit, poți să ai o viață frumoasă astfel. Foarte mulți tineri aleg calea foodtruck-ului pentru a începe afacerile.

Spălătorie auto mobilă

Crezi că nu ar merge? Oamenii sunt lejeri și durează mult când te duci la o spălătorie până aștepți la coadă, ți se spală mașina și apoi te duci spre casă. Dacă ai putea avea posibilitatea să faci o afacere din spălarea mașinii în curtea omului, ai face-o? Evident, serviciul este unul premium, pentru cei care-și permit, dar echipamentul de spălare nu este scump, poți să folosești produse profesionale, iar apa e asigurată chiar de cel care deține și mașina. Șoferul stă în casă și se uită la un film în timp ce tu rezolvi totul. Un kit de spălare începe de la 700 de dolari, iar un aparat cu presiune pentru spălare nu costă mult.

Reparații electronice

Dacă știi să repari telefoane, să înlocuiești ecranele sau să faci un laptop să meargă, business-ul de reparații poate fi în continuare bun pentru tine. Chiar dacă pare că nu mai e la modă, toată lumea are un telefon pe care și-l sparge. Un kit de înlocuire al sticlei de pe un telefon nu e scump și nu trebuie să ai multe cunoștințe, ci stocuri disponibile și răbdare.

Antrenor personal

Dacă ești priceput la fitness și ai făcut multă vreme exerciții, poți să fii antrenor personal. Îți faci un site, oferi servicii de fitness și de nutriție și ajuți oamenii să fie mai sănătoși. Astfel, poți să-i însoțești pe oameni la sală, să faci și tu sport și să faci un venit în plus.

powered by Typeform