Startup-urile specializate în Internet of Things, smart tech, logistică și retail pot aplica până pe data de 19 februarie în cadrul programului de incubare Io2 Hub. Reprezentanții hub-ului spun că actualul call vizează în special echipe care dezvoltă produse și soluții pe zona de smart access, tehnologie pentru îmbunătățirea mediului de lucuri și smart cleaning.

accelerator incobator program incubare startup antreprenor io2 hub viena

Programul Io2 Hub se desfășoară pe o perioadă de șase până la 12 luni, iar valoarea finanțărilor variază între 20.000 de euro și o jumătate de milion de euro. Totodată, sunt sprijinite startup-urile early stage (cu o idee și un prototip funcțional), dar și cele într-o etapă avansată de dezvoltare (care au ajuns în stadiul de product development și vor să ajungă la producție de masă).

Perioada de incubare a startup-urilor intrate în program se desfășoară în Viena, acolo unde antreprenorii vor avea acces la rețeaua de investitori și mentori ai incubatorului. Odată intrați în Io2 Hub, aceștia vor primi consultanță legală, dar și din partea unor echipe de designeri grafici și de web.

Validarea ideilor, a fezabilității și a costurilor de producție va fi făcută în Shenzhen (China) – punctul zero al producției chinezești de gadgeturi -, acolo unde echipa cu care lucrează incubatorul va trece startup-urile de la conceptualizare la producția de masă.

Accelerarea se va face în Hong Kong, locul unde startup-urile vor avea acces la o rețea de traderi, importatori și distrubuitori care îi vor ajuta să aibă o prezență globală.

Scalarea afacerilor va avea loc în Silicon Valley, iar antreprenorii care fac parte din programul Io2 Hub vor fi introduși unei rețele de investitori și parteneri.

Printre startup-urile care au făcut parte din programul Io2 Hub se numără Revealo – un tracker care le permite utilizatorilor să găsească obiectele de valoare pe care le-au pierdut -, Livin Farms – producătorul unui stup în care se pot crește insecte comestibile  -,  Paren.Tech – un tool care vine în ajutorul părinților -, Green Jacket Media – o agenție de digital.