Cuptorul, denumit Dialog, beneficiază de o tehnologie care face posibil ca undele electromagnetice să răspundă într-un mod inteligent la textura alimentelor preparate. Carnea, de exemplu, este gătită uniform și își păstrează suculența, peștele și legumele își păstrează textura fină, în timp ce aluatul crește mai bine. O varietate de ingrediente proaspete, pentru o masă completă, pot fi puse împreună în tava cuptorului, fiind gătite perfect, în același timp și cu 70% mai rapid decât prin metodele convenționale de gătit.

Cuptorul Dialog beneficiază de tehnologia M Chef, dezvoltată de Miele. Aceasta presupune inducerea temperaturii necesare pentru prepararea termică specifică fiecărui aliment în parte, prin aplicarea de unde electromagnetice. Cuptorul Dialog dispune de o unitate modulară care generează unde electromagnetice într-o anumită gamă de frecvențe și le distribuie în cuptor prin intermediul a două antene. Pentru că moleculele din mâncare sunt aranjate în moduri diferite și se rearanjează în timpul gătitului, procesul de gătit se remarcă prin ajustarea constantă a frecvențelor. Aceleași antene furnizează cuptorului Dialog feedback asupra cantității de energie absorbită de mâncare.

Cuptorul Dialog include un panou M Touch user-friendly și autocurățare pirolitică. În plus, Dialog poate fi conectat la aplicația Miele@mobile, care le oferă utilizatorilor numeroase programe automate de gătit dezvoltate exact pentru acest cuptor. Pe lângă rețetele video și listele de cumpărături, aplicația permite, de asemenea, ca parametrii unei rețete să fie transferați direct spre aparatul de gătit.

Această funcție pune utilizatorii în contact direct cu chefi din bucătăriile-laborator Miele, iar rețetele care au aprobarea acestora sunt disponibile pentru a fi descărcate imediat de alți utilizatori ai aplicației.

Utilizatorii cuptorului Dialog se vor întâlni cu două concepte noi: unități Gourmet și Intensitate. Unitățile Gourmet reprezintă unitatea de măsură a energiei aplicate mâncării, iar o unitate Gourmet corespunde unui kilojoule. Setările Intensității sunt „mare”, „mediu” și „delicat”. Pentru majoritatea produselor alimentare, „mare” este alegerea corectă, „delicat” fiind setarea ideală pentru preparate precum sufleurile.

„Gourmet Assistant” și „Gourmet Pro”

Noul cuptor este foarte simplu de folosit de bucătarii amatori, fiind dotat cu programe automate de gătit, dar care lasă loc creativității utilizatorului. „Gourmet Assistant” ajută bucătarul sugerându-i setări în funcție de tipul și cantitatea de mâncare pentru a asigura rezultate excelente.

Este ideal și pentru bucătarii experimentați, care au la dispoziție funcția „Gourmet Pro”, ce permite selectarea automată a parametrilor de gătit, precum modul de operare, unitățile Gourmet, intensitatea și durata.

Cuptorul Dialog va fi disponibil în aprilie 2018, inițial în Germania și Austria.

Citește și:

IFA 2017 - Samsung lansează dispozitive de fitness și electrocasnice

IFA 2017: Noile ultrabook-uri 2-în-1 de la Acer vin cu specificații de top