Acer Switch 7, Acer Swift 5 și Acer Spin 3 sunt noile ultrabook-uri 2-în-1 prezentate la IFA 2017 și se anunță foarte interesante.

Switch 7 Black Edition – Primul notebook 2-in-1 cu placă grafică dedicată și răcire fără ventilator

Revoluționarul Acer Switch 7 Black Edition este primul notebook 2-în-1 din lume echipat cu placă grafică dedicată și răcire fără ventilator, realizare posibilă grație tehnologiei inovatoare Dual LiquidLoop dezvoltată de Acer. Echipat cu un procesor Intel Core i7 de generația a opta și o placă grafică NVIDIA GeForce MX150, notebook-ul este ideal pentru aplicații intensive, precum și pentru producția și streamingul de conținut. Conceput pentru mobilitate, noul Switch 7 Black Edition este versatil, cântărind mai puțin de 1,15 kg cu tastatura detașată. Modelul este primul din portofoliul Acer cu AutoStand, un suport ce se deschide și se retrage automat, oferind posibilitatea manevrării cu o singură mână.

Switch 7 Black Edition are un ecran IPS cu diagonala de 13,5 inci și o rezoluție de 2256x1504 pixeli. De asemenea, dispune de un stylus încorporat bazat pe tehnologia Wacom EMR, ce poate distinge 4.096 de niveluri de presiune și este sensibil la înclinație, oferind astfel sprijin pentru controlul unghiului, grosimii și umbrelor liniilor. Stylusul funcționează fără baterii. Grație suportului pentru Windows Hello, Swift 7 Black Edition are un senzor de amprentă ce le permite utilizatorilor să deschidă calculatorul și să se logheze printr-un singur gest.

Swift 5 – Portabilitate fără compromisuri

Noul Swift 5 este conceput pentru utilizatorii care își doresc un computer portabil, cu performanțe solide, dar și cu o picătură de stil. Șasiul elegant al lui Swift 5 cântărește mai puțin de 1 kg, fapt care îl face alegerea ideală pentru cei aflați tot timpul pe drum. La construcția lui au fost folosite o serie de materiale speciale: aliaj ultraușor de magneziu și litiu pentru partea superioară și cea inferioară și, respectiv, un aliaj de magneziu și aluminiu, care oferă rezistență, în zona de sprijin a palmelor.

Echipat cu procesoare Intel Core de generația a opta, Swift 5 oferă o experiență excepțional de fluidă și rapidă, precum și o autonomie de 8 ore, ceea ce le permite utilizatorilor să lucreze chiar și noaptea, grație tastaturii iluminate.

Swift 5 are un ecran multi-touch Full HD IPS, iar tehnologia Acer TrueHarmony cu Dolby Audio Premium redă un sunet clar și puternic. Swift 5 este certificat Skype for Business, o garanție pentru videoconferințe reușite.

Spin 5

Ușor și portabil prin carcasa lui metalică, Spin 5 este potrivit atât la birou, cât și pentru divertisment. Designul său versatil, convertibil, le permite utilizatorilor să îl folosească fără efort fie ca laptop, tabletă, ecran sau în mod cort.

Versiunea cu ecran de 13 inci are greutatea de 1,5 kg și are grosimea de doar 15,9 mm, în vreme ce modelul de 15 inci cântărește puțin peste 2 kg și este cu doar 2 mm mai gros. Deși este de asemenea un echipament portabil, Spin 5 a fost gândit pentru putere de calcul: este dotat cu procesoare Intel Core de generația a opta, poate fi echipat cu până la 16GB de memorie RAM DDR4, are o autonomie de până la 13 ore și, opțional pentru versiunea de 15 inci, poate fi echipat cu o placă grafică NVIDIA GeForce GTX 1050, pentru aplicații intensive, precum designul grafic și editarea video.

Ecranul tactil, standard în ambele versiuni, poate fi utilizat împreună cu Acer Active Stylus pentru aplicații ce necesită precizie, control și un plus de ușurință în utilizare. Iar conexiunea wireless va fi întotdeauna stabilă, mulțumită antenei omnidirecționale ExoAmp, indiferent de poziția în care vă aflați.

Spin 5 dispune de patru microfoane și utilizează o tehnologie de recunoaștere vocală ce le permite utilizatorilor să apeleze asistentul virtual Cortana chiar și de la patru metri distanță.

Prețuri și disponibilitate

Acer Switch 7 și Swift 5 vor fi disponibile în zona EMEA (Europa, Orientul Mijlociu și Africa) tot din decembrie, la prețuri ce vor începe de la 1.999 de euro (Switch 7), respectiv 1.099 de euro (Swift 5). Spin 5 va ajunge în EMEA în septembrie, la prețuri începând de la 899 de euro (pentru versiunea de 13 inci) și de 999 de euro (în varianta de 15 inci).