Biroul lui Marius era mereu plin de hârtii cu cereri de concediu iar la final de lună trebuia să calculeze manual orele muncite de pe foi Excel. Astfel, nevoia i-a împins spre dezvoltarea unui proiect îndrăzneț, pe numele lui iFlow, aplicație de pontaj & HR.

Deja de mai bine de 3 ani pe piața românească și nu numai, această soluție de automatizare a proceselor din sfera HR evoluează constant, adăugând câte un nou modul pe lista de dezvoltare. Ultimul update a adus cu sine lansarea unui modul de pontaj pe proiecte, o funcționalitate menită să digitalizeze modul în care se pontează angajații în cadrul unei companii.

Totodată, aplicația ajută cu managementul proiectelor din orice industrie, și este accesibilă și ușor de folosit. Atât angajații cât și superiorii pot beneficia de această metodă inovatoare de pontaj, care are scopul de a măsura productivitatea și timpul alocat fiecărui proiect în parte.

Pontarea pe proiecte

Fiind o aplicație de tip cloud, iFlow este disponibilă din browser, telefon, tabletă, însă și împreună cu dispozitive de pontaj cu cartele RFID. Datorită acestui fapt, aceasta se pretează tuturor industriilor și diferitelor tipologii de angajați. Atât cei familiarizați cu tehnologia cât și ceilalți se pot ponta fără probleme. La urma urmei, ce poate fi mai ușor decât pontarea cu cartela proprie pe un dispozitiv? În mai puțin de 10 secunde se alege proiectul în derulare iar aplicația înregistrează timpul efectiv muncit, până la consemnarea orei de ieșire de către angajat.

Pontarea de pe telefon este la fel de ușoară. Înregistrarea orei de intrare și ieșire este un proces rapid și simplu, iar aplicația preia automat locația GPS. Astfel, superiorii știu mereu de unde se pontează fiecare salariat, și timpul pe care îl alocă fiecărui proiect în parte. Dar asta nu e tot ce presupune pontarea pe proiecte!

iFlow facilitează managementul proiectelor în orice domeniu

Aplicația iFlow a fost gândită pentru a simplifica pontajul atât de partea angajaților cât și a responsabililor de HR și într-un final a superiorului. Tot procesul de la înregistrarea unei prezențe sau a unei cereri de concediu este unul liniar, informația ajungând în timp real exact unde trebuie pentru a fi aprobată sau a întocmi rapoarte precise.

Cât de profitabile sunt proiectele tale?

În orice companie este foarte important pentru un manager de proiect să observe productivitatea și profitabilitatea proiectelor actuale. Întocmind rapoarte cu datele înregistrate în iFlow, întrebările de genul “care proiect consumă cel mai mult timp?”, “unde trebuie alocați mai mulți angajați?”, “care proiecte sunt cel mai ușor de îndeplinit?”, și “ce eficiență oferă angajații pe diferite sarcini?” vor ajuta la conturarea unui răspuns în mintea unui lider de echipă. Și cu ce folos? Acesta va fi informat corect înainte de a lua decizii referitoare la prelungirea timpului alocat unei lucrări, va planifica mai bine lucrările viitoare, și își va putea face o idee despre profitabilitatea unei lucrări încheiate recent.

Rapoartele iFlow sunt personalizabile, iar pentru a avea informații cât mai variate, pot fi filtrate pe echipe, locații sau proiecte. Aceasta susține dezvoltarea afacerii în termeni de cuantificarea timpului, deoarece este o resursă prețioasă care trebuie valorificată la maxim, și mai ales în contextul remunerației. În vederea decontării serviciilor, rapoartele pot fi chiar atașate facturilor transmise clienților.

Selfie la pontare

Un bun motiv să zâmbești în momentul înregistrării prezenței este faptul că dispozitivul de pontaj industrial face o captură foto persoanei care se pontează. Astfel, administratorul are siguranța unei pontări corecte văzând în timp real identitatea angajatului, iar practicile ca întârziatul sau schimbul de cartele între colegi este descurajat.

Ajutor de nădejde în alcătuirea statelor de plată

O problemă cu care se confruntă companiile care încă folosesc sisteme rudimentare de evidența pontajului, este alcătuirea rapoartelor specifice pentru statele de plată. Pentru că fiecare firmă are programul propriu și diferite metode de recompensare a orelor muncite, iFlow a fost concepută cu acest gând în minte - versatilitate. De aceea calculează toate orele muncite, fie de noapte, suplimentare, sau în zilele de sărbătoare legală. Cu aceste informații este ușor de alcătuit statele de plată, rapoartele fiind generate automat și gata de descărcat. Iar ca manager, accesul la aceste date este liber 24/7, de pe orice dispozitiv, oriunde s-ar afla.

Întreaga echipă care se ocupă de dezvoltare lucrează constant la a îmbunătăți platforma prin luarea în calcul a fiecărui feedback venit de la clienți sau potențiali clienți. Acesta este în cele din urmă transformat în funcționalități menite să aducă valoare și eficiență în cadrul companiilor de toate tipurile. Ai nevoie de o aplicație de pontaj care să te ajute cu eficientizarea sarcinilor de Resurse Umane? Programează o conferință online cu un specialist iFlow care te va asista în luarea unei decizii potrivite pentru specificul companiei tale.