Ilfov Business Hub este un incubator de afaceri din regiunea București-Ilfov, ce se va derula pe o perioadă de 3 ani. IBH a fost fondat de CJ Ilfov din dorința de a stimula mediul de afaceri din Ilfov, însă experiențele anterioare cu proiecte destinate tinerilor antreprenori au făcut ca această inițiativă să fie gândită ca un pachet complet de servicii gratuite pentru cei mai buni antreprenori, cu ideile cele mai inovative și îndraznețe.

Vrei să înveți să faci afaceri în Ilfov Business Hub? Intră pe site și fă-ți singur punctajul, ca să știi ce șanse ai să fii selectat în program! Grila de evaluare este disponibilă accesând acest link.

În Ilfov Business Hub pot intra tineri care au cel puțin 18 ani împliniți și care vor să dezvolte o afacere în județul Ilfov, indiferent de unde sunt. Sunt disponibile 60 de locuri.

Până acum s-au înscris persoane cu vârste între 19 și 56 de ani. Printre ideile de afaceri pe care viitorii antreprenori vor să le dezvolte se numără o fabrică de nutrețuri combinate, consultanță parcuri fotovoltaice, un studio mobil pentru bronzare organică, o aplicație pentru asistent virtual sau conversia mașinilor cu motoare cu ardere internă în full electric.

Analiza dosarelor se va face pe măsură ce sunt depuse, aplicând grila de evaluare și numai după ce specialiștii Ilfov Business Hub vor discuta cu fiecare dintre aplicanți. La final se vor face trei grupe de câte 20 de persoane.

Timp de șase luni, tinerii vor face cursuri de afaceri și vor fi ghidați de mentori în realizarea unui plan de business. În urma unui concurs, cele mai bune 16 proiecte vor fi selectate să primească, pentru trei ani, tot sprijinul necesar pentru înființarea și dezvoltarea unei firme. Fiecare din cele 16 firme va crea câte două locuri de muncă.

Mai multe detalii despre incubatorul Ilfov Business Hub puteți afla dintr-un material pe larg pe care l-am realizat cu inițiatorii acestui proiect.