Pe lângă interesul sporit al marilor producători pentru mașinile autonome, unii dintre ei și-au concentrat atenția și resursele spre domeniul mașinilor zburătoare. La începutul anului spuneam că este disponibil la precomandă primul vehicul zburător, produs de PAL-V International. Acum, startup-ul Vertical Aerospace a efectuat primele teste de zbor și speră să lanseze zborurile între orașe în următorii 4 ani.

Compania a fost lansată în 2016 de către Stephen Fitzpatrick, CEO al OVO Energy. Potrivit Business Insider, startup-ul vrea să ofere un serviciu de taximetrie aerian în Marea Britanie până în 2022. Ulterior, Vertical Aerospace ar putea începe lucrările pentru lansarea unor mașini autonome zburătoare la cerere.

La dezvoltarea automobilului au lucrat 28 de oameni, unii dintre aceștia fiind veniți din Formula 1, și au aplicat tehnologii și ritmul de dezvoltare similar. „Materialele ușoare, aerodinamica și sistemele electrice dezvoltate în F1 se aplică foarte mult aeronavelor, mai mult decât transportului rutier”, a declarat un reprezentant al companiei.

Mai jos puteți vedea un video de prezentare a automobilului.