Organismul interguvernamental a decis că inițiativa va fi dezvoltată în cadrul Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, care își propune să sprijine țările în curs de dezvoltare cu resurse pentru a îmbunătăți viața cetățenilor. Anunțul a fost făcut la cea de-a 73-a Adunare Generală a Națiunilor Unite, din New York.

Potrivit publicației TNW, ONU a făcut parteneriat cu Blockchain Charity Foundation (BCF) pentru a explora modul în care tehnologia blockchain poate ajuta la dezvoltarea soluțiilor pentru unele dintre provocările majorile pe care le întâmpină oamenii din Asia și Pacific.

Reprezentanții ONG-ului au declarat că tehnologia blockchain poate ajuta la finanțarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă ale ONU într-un mod rapid și inovator. La evenimentul de lansare, BCF a făcut publică platforma de caritate descentralizată, care permite ca donațiile să fie urmărite de la sursă până la beneficiar.

Utilizarea tehnologiei blockchain pentru a identifica soluții la probleme sociale a fost luată în calcul și de Binance, unul dintre cele mai importante exchange-uri virtuale, care a fondat organizația non-profit BCF, alături de Fondul Președinției Maltei.