După ce în luna martie Pandora a luat cu 145 de milioane de dolari pe o companie de ad tech cu birou și în România, a venit timpul ca Pandora să fie achiziționată la rândul său. Sirius XM a ajuns la o înțelegere pentru a plăti 3,5 miliarde de dolari companiei Pandora, într-un deal de tipul "all stock transaction", plătind 10,14 de dolari pentru fiecare acțiune, scrie markets.businessinsider.com.

O tranzacție de tip all stock presupune un schimb de acțiuni. Mai exact, compania care cumpără nu plătește în bani, cu oferă acțiuni în noua companie rezultată în urma achiziției. Astfel, Sirius XM va oferi celor de la Pandora acțiuni în valoare de 3,5 miliarde de dolari pe hârtie, fără să se facă vreun transfer cash.

În același timp, înțelegerea dintre cele două include o clauză de tip "go-shop", care permite companiei să caute și alt cumpărător timp de 30 de zile. Dacă nu găsește sau nu este mulțumită de alte oferte pe care le primește, urmează să fie finalizată tranzacția cu Sirius XM.

Dacă are loc această achiziție, Sirius XM va deveni cea mai mare companie de entertainment audio.

„Credem că există oportunități semnificative de a crea valoare pentru acționarii ambelor companii prin combinarea afacerilor noastre complementare. Adăugarea companiei Pandora în portofoliu diversifică fluxurile de venituri ale companiei Sirius XM cu cel mai mare stoc de conținut audio digital susținut de publicitate din S.U.A., lărgește capacitățile noastre tehnice și reprezintă un pas extraordinar în eforturile noastre de a extinde și mai mult în afara difuzării în mașină”, a declarat CEO-ul Sirius XM, Jim Meyer, în comunicatul de presă.

Foto: CNBC