Cele 3,1 miliarde de dolari vor fi împărțite între mai multe fonduri destinate startup-urilor cu niveluri diferite și din zone geografice diverse.

Există astfel fondul early-stage Index Ventures XI care are 900 de milioane de dolari, fondul de growth Index Ventures Growth VI de 2 miliarde de dolari și Index Origin de 200 de milioan ed edolari care ajută companiile să crească din zona de Seed spre listarea la bursă.

Index Ventures menționează că inovația a înflorit în timpul pandemiei și sunt din ce în ce mai mulți antreprenori. În timpul ultimelor 16 luni americanii au pornit 4,4 milioane de afaceri, cea mai mare creștere din istorie, iar acest boom a putut fi văzut și în Marea Britanie, Germania, Japonia, Franța și alte zone.

„Vom vedea inovație în cele mai neașteptate locuri, atât la nivel de sectoare, cât și geografii. Știm că acum capitalul nu mai e principalul selling point al unui VC, următoarea generație de antreprenori se uită la expertiză și relații personale. Capitalul e o comoditate, dar relațiile nu pot fi transformate în așa ceva”, declară Mike Volpi, partener la Index Ventures.

Conform partenerilor de la Index Ventures, scopul fondului e să se partenerieze cu startup-urile de la începutul călătoriei lor până la IPO.

„Vom investi în companii din diverse sectoare, în principal în consumer, enterprise, software, gaming și fintech”, a mai declarat Volpi.

Index Ventures a investit de-a lungul timpului în Facebook, Etsy, Dropbox, Last.fm, Moleskin, Skype, MySQL, Sonos sau Trello.