Mediul privat devine din ce în ce mai competitiv pe zi ce trece. Eficientizarea și digitalizarea proceselor sunt factorii cheie care determină cât de repede se poate dezvolta o companie, cât de mult se poate extinde și cât de profitabilă poate deveni.

Inteligența Artificială a devenit o parte integrată a operațiunilor de zi cu zi și de lună cu lună a multor companii din numeroase industrii, iar adopția cât mai rapidă a unor tehnologii de acest gen poate oferi un avans considerabil față de competitori.

Soluțiile de calcul de înaltă performanță (cunoscute sub numele de High Performance Computing sau HPC) sunt și ele din ce în ce mai utilizate odată cu evoluția rețelelor, a tehnologiilor de stocare, dar și cu creșterea cerințelor privind analiza datelor. Din acest motiv, companiile ale căror rezultate depind de HPC pentru a rămâne competitive au nevoie de furnizori de soluții profesioniste.

Și nu trebuie să ne crezi pe noi pe cuvânt - potrivit unui studiu citat de Dell, 69,2% dintre cei care ocupă funcția de CFO în companii sunt de părere că Inteligența Artificială și Machine Learning-ul sunt ”critice” sau ”foarte importante” pentru business-uri.

Din acest motiv, orice companie care gestionează volume mari de date și care își dorește să obțină rezultate mai eficiente privind aceste date poate beneficia de soluțiile HPC furnizate de către Dell Technologies.

Cum te poate ajuta o soluție HPC de la Dell în afacerea ta

În domeniul financiar, o soluție HPC poate ajuta la o procesare mult mai rapidă a tranzacțiilor, poate duce la o analiză mai rapidă a riscurilor financiare, dar și la o identificare mai eficientă a oportunităților.

Soluțiile HPC ale Dell ne pot oferi o viață mai sigură. Cetățenii orașelor pot fi mai bine protejați, sistemele HPC putând fi folosite pentru detectarea comportamentului suspect. Inteligența Artificială poate să depisteze locurile în care ar putea apărea amenințări sau unde ar fi nevoie de intervenții de urgență și ar putea lua măsuri în timp real pentru a reduce impactul unui eventual atac.

În contextul pandemic actual, sistemele HPC și tehnologiile de Inteligență Artificială și Machine Learning își dovedesc deja utilitatea. Acestea accelerează cercetarea, ducând la dezvoltarea mai rapidă a unor medicamente. Și lupta împotriva cancerului se poartă tot folosind soluții HPC, iar în domenii în care se ocupă de studierea genomului iar e nevoie de AI. În principal, orice domeniu de cercetare care se bazează pe volume mari de date câștigă de pe urma puterii mari de calcul.

Sistemele HPC de la Dell contribuie și dezvoltarea agriculturii. Monitorizarea recoltelor și optimizarea automată a cantităților de apă și de lumină necesare creșterii accelerate a plantelor se face cu ajutorul computerelor de mare performanță și a sistemelor de Machine Learning combinate cu senzori ce culeg date direct de teren.

Și în domeniul energetic se folosesc computere de înaltă performanță. Cum resursele devin din ce în ce mai prețioase, algoritmii de Inteligență Artificială pot depista rapid zăcăminte de petrol care pot fi exploatate.

De asemenea, și domeniul în care activăm noi, start-up.ro, adică media, poate beneficia de pe urma tehnologiilor integrate HPC de la Dell. Pentru streaming instant la rezoluție mare și pentru randarea rapidă a conținutului multimedia e necesară o putere de calcul foarte mare pe care un astfel de sistem o poate pune la dispoziție.

Viitorul, imaginat cu ajutorul HPC-urilor

Computerele de mare performanță sunt folosite în medii exclusiviste de decenii. Dar odată cu progresele făcute în materie putere de calcul și conectivitate, dar și odată cu creșterea volumului de date culese, HPC-urile devin mai accesibile și mai necesare ca oricând în orice domeniu.

Aceste vor ajuta omenirea să facă următoarele descoperiri majore, să transforme societatea și să ne îmbunătățească viețile. Iar pe măsură ce HPC-urile sunt adoptate la scară largă, Inteligența Artificială devine și ea mai utilizată și se dezvoltă în mai multe direcții.

Nu e urmă de îndoială că viitorul va fi croit cu ajutorul HPC-urilor, nu e îndoială că orice business poate câștiga de urma soluțiilor integrate oferite de Dell.