Hackathoanele reprezintă etapa de selecție a acceleratorului Innovation Labs, pentru programul de mentorat de 10 săptămâni, coordonat de către Asociația Tech Lounge și implementat alături de Asociația Transilvania IT, Asociația Calemis și Timișoara Startups cu sprijinul BRD – Groupe Société Générale, AROBS Transilvania Software, Atos, Orange Business, Carrefour România, UiPath, având Romanian - American Foundation ca partener strategic, Universitatea POLITEHNICA din București ca partener universitar strategic, și în colaborare cu UEFISCDI - Unitatea Executivă Pentru Finanțarea Învățământului Superior a Cercetării Dezvoltării și Inovării.

Cele două hackathoane din Cluj-Napoca și Timișoara au adunat un număr de 74 de echipe, formate din tineri cu proiecte curajoase, care își propun să aibă un impact pozitiv asupra mai multor sectoare de business prin soluțiile lor tehnologice.

Startup-urile prezente s-au aliniat cu una din cele nouă verticale de afaceri ale programului: Agriculture, Blockchain, Cybersecurity, DevTools, Digital Health, Lifestyle, Retail & E-commerce, Smart City & Industry 4.0 și Sustainability.

Echipele s-au încadrat la una dintre cele trei categorii, în funcție de experiența membrilor lor: echipe formate exclusiv din studenți, echipe spin-off din proiecte de cercetare din mediul universitar și echipe formate din studenți și antreprenori cu experiență.

Pe parcursul zilei de sâmbătă și a nopții ce a urmat, un total de 42 de echipe de tineri selectate au lucrat la perfecționarea unui prototip cât mai convingător al ideii lor inițiale, sub îndrumarea mentorilor și a membrilor juriului din cadrul celor două hackathoane.

Duminică, 26 martie, echipele au expus o versiune îmbunătățită a produsului și a strategiei lor de business în fața juriului și a publicului, printr-o prezentare ce a inclus o demonstrație tehnică și un elevator pitch de 2 minute. Juriul a selectat cele mai performante și promițătoare 28 de echipe, care au intrat astfel în programul de dezvoltare și mentorat de 10 săptămâni: 16 echipe în Cluj și 12 echipe în Timișoara.

Unele din inovațiile propuse de tinerele echipe participante la cele patru Hackathoane Innovation Labs au atras atenția în mod deosebit partenerilor principali de business ai programului Innovation Labs.

BRD – Groupe Société Générale, susținător, cu precădere, al proiectelor care vizează sustenabilitatea, în această ediție de Innovation Labs, a remarcat potențialul de business și educațional al două start-up-uri: Carbonite, din București, care propune o aplicație care oferă soluții complete și precise pentru colectarea și analiza datelor, rapoarte personalizate și sugestii pentru îmbunătățirea impactului asupra mediului și WalkMe, din Cluj, care propune o aplicație destinată persoanelor nevăzătoare, care furnizează în timp real informații despre obstacolele de evitat și direcția corectă de deplasare.

Unul dintre proiectele care au atras atenția reprezentanților AROBS Transilvania Software, este scale-up-ul Project Console, din Cluj. Acesta din urmă propune un instrument hardware personalizabil, care are ca scop eficientizarea activității streamerilor și a celor care lucrează în editare foto și video, permițând accesarea mai multor aplicații simultan.

Partenerul Atos a remarcat în hackathoanele Innovation Labs echipa GreenUP, din București, care adresează problema monitorizării amprentei de carbon la nivelul companiilor și a alinierii cu directivele Uniunii Europene. De asemenea, Atos este o companie direct interesată de proiectele de Cybersecurity, remarcând în cadrul Hackathoanelor Innovation Labs și echipa SecureDELTA, din București - o platformă de tip "deep-tech" care gestionează actualizările de software și procesul de compresie a datelor, având ca scop rezolvarea erorilor și problemelor de securitate apărute în infrastructurile cibernetice din cauza actualizărilor și transferurilor de date.

În această ediție a Innovation Labs, patru echipe s-au alăturat programului în categoria University Spin-off - secțiune din program susținută de Orange Business, care oferă suportul necesar echipelor pentru a duce proiectele lor pe piață. Spin-off-ul Eco Dome, din Timișoara, este unul dintre proiectele din Timișoara care a atras atenția Orange Business, prin propunerea de dezvoltare a unui Smart Agriculture Warehousing System.

Carrefour România este susținător, cu precădere, al verticalei de Retail & E-commerce în cadrul programului Innovation Labs. Mentorii și jurații Carrefour România au remarcat start-up-ul Q-Sort, din Iași și startup-ul Move Mountains, din Timișoara. Q-Sort oferă centrelor comerciale, aeroporturilor, instituțiilor publice, organizatorilor de evenimente și corporațiilor un sistem automatizat destinat unei mai bune gestionări a deșeurilor solide. Move Mountains este o platformă de tip magazin online care automatizează procesul de planificare a unei experiențe de turism de aventură și oferă recomandări personalizate pe parcursul întregului an.

Echipele și produsele identificate cu potențial de către UiPath în hackathoanele Innovation Labs sunt: Move Mountains, din Timișoara - o platformă online destinată oamenilor atrași de turismul de aventură; Metal-Projects, din Timișoara - o platformă care oferă un mediu transparent de ofertare și eficientizează legătura dintre atelierele partenere și clienții care își încarcă pe platformă proiectele de prelucrare a metalului; WalkMe, din Cluj - o aplicație care se comportă ca o extensie a bastonului clasic utilizat de persoanele nevăzătoare, care prin algoritmi performanți pentru procesarea imaginilor permit identificarea traseului optim de parcurs.

Echipele care s-au calificat, în urma hackathoanelor, în programul de mentorat de 10 săptămâni, vor participa la sesiuni de instruire de grup și 1:1, la prelegeri susținute de reprezentanți ai ecosistemului de startup-uri de tehnologie - inclusiv reprezentanți ai partenerilor programului.

Toate eforturile se vor canaliza, pentru fiecare echipă, spre dezvoltarea de la idee la un produs minim viabil. Cele mai bune produse vor fi prezentate de către echipe în fața partenerilor, a reprezentanților media, a potențialilor investitori și a publicului larg la Startup Fair și pe scena finalei Demo Day, pe 28 mai și, respectiv, 29 mai 2023. Echipele vor continua să beneficieze de sprijinul acceleratorului și al susținătorilor programului și după încheierea perioadei de mentorat, devenind parte din comunitatea de alumni a Innovation Labs.

Echipele calificate în programul de mentorat Innovation Labs 2023 Cluj

1

Starphish

Scale-up

Starphish propune o soluție pentru protejarea utilizatorilor în fața atacurilor de phishing, care pot cauza pagube materiale. Pentru a ajuta utilizatorii să acceseze site-uri web în siguranță, echipa a creat o extensie de browser bazată pe algoritmi de tip Inteligența Artificială. Această extensie conține un model antrenat pentru a detecta elemente de phishing în timp real, astfel încât utilizatorii să fie avertizați dacă încearcă să acceseze un site web nesigur. Scopul extensiei este de a ajuta utilizatorii să-și protejeze datele personale, inclusiv cele bancare, fiind util mai ales persoanelor în vârstă.

2

Project Console

Scale-up

Project Console își propune să sporească productivitatea utilizatorilor, în special a streamerilor, prin intermediul unei console atașate la calculator, ce permite accesarea mai multor aplicații simultan. Consola ajută la concentrarea utilizatorului pe aplicația principală, reducând astfel necesitatea de a părăsi aplicațiile. Soluția propusă este reprezentată de un sistem de tip hardware personalizabil, cu funcții precum schimbarea perspectivei stream-ului, ajustarea imaginilor și a prezenței luminilor ambientale. Astfel, Project Console își propune să eficientizeze activitatea streamerilor și a celor care lucrează în editare foto și video.

3

Pedestro

Start-up

Pedestro este o aplicație destinată persoanelor nevăzătoare care furnizează în timp real informații despre obstacolele de evitat și direcția corectă de deplasare, contribuind astfel la creșterea independenței utilizatorilor săi. Scopul acestei aplicații este să ofere libertate de mișcare nevăzătorilor prin intermediul unor algoritmi performanți pentru procesarea imaginilor, care le permit identificarea traseului optim de parcurs. Aplicația Pedestro se comportă ca o extensie a bastonului clasic și se diferențiază prin viteza îmbunătățită, informațiile specifice furnizate privind direcția de deplasare și costul acesteia.

4

AIDE

Start-up

AIDE reprezintă o bibliotecă online accesibilă în mod facil, care oferă utilizatorilor informații scrise, video și audio specializate în domeniul medical. Prin utilizarea unui sistem bazat pe algoritmi de tip Inteligență Artificială, această platformă își propune să contribuie la consolidarea educației în domeniul sănătății, oferind o metodă eficientă de învățare atât pentru studenți, cât și pentru alte persoane interesate. Mai mult, integrarea cu ChatGPT permite utilizatorilor să beneficieze de o experiență de învățare interactivă și personalizată. Prin intermediul experiențelor individuale ale utilizatorilor, această platformă ajută la îmbunătățirea procesului de dobândire a cunoștințelor din domeniul medical.

5

DreamWay

Start-up

DreamWay este o aplicație mobilă care ajută persoanele să-și interpreteze visele în funcție de experiențele personale, având ca scop final schimbarea atitudinii și percepției acestora despre lume și totodată îmbunătățirea sănătății mintale. Soluția propusă se adresează în principal utilizatorilor interesați de interpretarea viselor și de dezvoltare personală, dar și psihoterapeuților care vor să o utilizeze în terapie.

6

Futureship

Start-up

Futureship reprezintă o platformă destinată ușurării accesului studenților la oportunitățile de angajare existente. Prin soluția propusă, utilizatorii pot accesa o gamă largă de resurse și materiale pentru a-și îmbunătăți abilitățile și cunoștințele, precum și numeroase oportunități de dezvoltare personală și profesională. Obiectivul final este de a ajuta studenții să se conecteze cu ofertele de pe piața muncii, iar companiile să găsească candidații potriviți pentru posturile disponibile. Astfel, utilizatorii vizați includ studenții dornici să participe la diferite internship-uri, persoane care tind spre reconversie profesională, cât și companii mai mari ce sunt în căutare de resurse umane.

7

GIGZ

Scale-up

GIGZ are ca obiectiv principal sprijinirea studenților în dezvoltarea interesului lor pentru cariera viitoare, prin furnizarea de oportunități de angajare relevante. Prin intermediul unei platforme dedicate, studenții au acces la o varietate de locuri de muncă care se potrivesc nevoilor și intereselor lor. Scopul central al platformei este de a conecta studenții din România la piața muncii. Utilizatorii țintă sunt elevii și studenții cu vârste cuprinse între 16 și 25 de ani. Astfel, platforma GIGZ oferă o soluție care să ajute atât studenții, cât și companiile interesate de identificarea candidaților ideali pentru pozițiile vacante existente.

8

INCORPO.RO

Scale-up

INCORPO.RO este o platformă Web ce vine în ajutorul firmelor din străinătate care doresc să se înregistreze în România, prin simplificarea proceselor birocratice. Utilizatorii vizați sunt IMM-urile din domeniul digital, platformele online și companiile de marketing. Platforma are ca scop încurajarea investitorilor străini să-și deschidă societăți comerciale în România. În acest sens, INCORPO.RO își propune să accelereze procesele economice și să creeze noi oportunități în piața locală prin facilitarea dezvoltării de noi afaceri.

9

Office revive

Start-up

Office revive este o aplicație mobilă și Web care vizează încurajarea colaborării și creării unor relații armonioase între angajați la locul de muncă. Prin îmbunătățirea nivelului de comunicare și cooperare între colegi, soluția propusă urmărește creșterea productivității și îndeplinirea sarcinilor de serviciu într-un mod mai plăcut și eficient. Utilizatorii țintă ai aplicației sunt atât angajații, cât și companiile, cu accent pe departamentele de HR. Întrucât oamenii au devenit mai individualiști odată cu munca din mediul online, Office revive își propune astfel să refacă legăturile dintre membrii echipelor.

10

Respiro

Start-up

Respiro este o aplicație destinată îmbunătățirii bunăstării mintale care oferă ajutor utilizatorilor în înțelegerea stărilor și declanșatorilor emoționali. În plus față de conținutul obișnuit regăsit pe alte platforme, această aplicație este bazată pe colaborarea cu terapeuți, oferind soluții personalizate adaptate la nevoile fiecărui utilizator. Mai mult, aplicația promite să se adapteze la variațiile culturale și lingvistice ale utilizatorilor din Europa de Est. Cu aceste caracteristici inovatoare, Respiro propune o soluție pentru oricine dorește să își îmbunătățească starea de bine și să aibă un sprijin constant în această direcție.

11

NIXON STUDIO

Start-up

NIXON STUDIO propune o soluție inovatoare pentru a îmbunătăți experiența de cumpărare în domeniul retail, utilizând tehnologie de tip realitate augmentată. Sistemul dezvoltat funcționează prin intermediul unei modalități de vizualizare a produselor, creată prin tehnici de modelare 3D. Acesta ajută consumatorii să simuleze prezența obiectelor dorite înainte de a le achiziționa. Soluția propusă contribuie astfel la evitarea retururilor, deoarece oferă o modalitate mai precisă și mai realistă de a experimenta produsul dorit, astfel încât consumatorii să ia o decizie informată și să fie mulțumiți de achiziția lor.

12

Reberia

Scale-up

Reberia este o agenție de digitalizare adresată producătorilor. Prin apropierea telefonului mobil de eticheta NFC sau scanarea unui cod QR, utilizatorii sunt redirecționați către un consultant digital care accesează identitatea digitală a produselor fizice ajutându-i să înțeleagă mai bine produsul și beneficiile acestuia. Mai mult, companiile care folosesc consultanți digitali, pot obține o mai bună înțelegere a consumatorilor și a nevoilor lor prin intermediul statisticilor și a rapoartelor.

13

Ideafy

Start-up

Ideafy propune o soluție care facilitează colaborarea dintre ONG-uri și companiile de dezvoltare software, cu scopul de a avea un impact pozitiv asupra comunității. Problema identificată de către echipa Ideafy este faptul că organizațiile non-guvernamentale nu își pot implementa proiectele din cauza lipsei de resurse necesare. Astfel, platforma propune un consens: permite ONG-urilor identificarea companiilor dornice să se implice în proiectele lor, în același timp în care companiile vor avea acces la ONG-urile care se pliază cel mai bine pe interesele acestora de implicare socială.

14

NutriScan

Start-up

NutriScan vine în întâmpinarea provocărilor industriei HoReCa de a se conforma cu legislația actuală, prin intermediul unei aplicații care poate realiza calculele valorilor nutriționale specifice fiecărui produs din meniurile restaurantelor. De asemenea, aplicația oferă și servicii de publicitate, furnizând informații despre primele cinci restaurante din topul celor mai bine cotate, astfel încât să atragă atenția clienților. Prin intermediul NutriScan, restaurantele pot fi sigure că meniul lor este în conformitate cu normele legale și că informațiile privind valorile nutriționale sunt transparente, la imediata dispoziție a clienților, fiind ușor de accesat și de înțeles.

15

Dash

Start-up

Dash propune o aplicație mobilă care răspunde nevoii de a utiliza transportul sustenabil din Cluj într-un mod cât mai sigur. Soluția propusă eficientizează căutarea unei biciclete disponibile și oferă informații despre viteza corespunzătoare și locurile de parcare special amenajate, făcând călătoria mai sigură, eficientă și plăcută. În plus, aplicația Dash oferă abonamente ieftine și adaptate nevoilor persoanelor, ceea ce face ca utilizarea bicicletelor să fie mai accesibilă și mai convenabilă.

16

HabitMon

Start-up

HabitMon este o aplicație dezvoltată din pasiunea pentru jocuri și din dorința de a ajuta utilizatorii să depășească perioadele de procrastinare și de lipsă a motivației. Această aplicație inovatoare utilizează tehnici și obiceiuri recomandate de experți într-un mod interactiv, transformând literatura de specialitate în jocuri. Astfel, utilizatorii pot învăța și își pot însuși noi obiceiuri sănătoase prin intermediul unor proceduri distractive și interactive, care îi pot ajuta să depășească barierele ce stau în calea productivității și să se concentreze mai bine asupra obiectivelor personale vizate.

Echipele calificate în programul de mentorat Innovation Labs 2023 Timișoara

1

AmperCore

Start-up

AmperCore este o soluție inovatoare pentru eficientizarea captării energiei solare cu ajutorul unor sisteme fotovoltaice. Acest produs constă în panouri mobile ce urmăresc soarele prin intermediul mișcărilor de rotație care optimizează procesul de captare a energiei solare. Cu ajutorul hardware-ului și software-ului specializat, Amper Core poate fi utilizat de fabricile cu consum mare de curent electric și de stațiile de încărcat pentru mașinile electrice în afara orașului. Astfel, utilizatorii vizați pot economisi bani și timp prin acces la o sursă de energie curată și eficientă, care poate fi utilizată în mod sustenabil.

2

Clovers

Start-up

Clovers este un produs destinat scăderii deficitului de nisip prin înlocuirea nisipului tradițional cu nisipul de sticlă. Acest produs propune utilizarea unor utilaje speciale pentru granularea sticlei, astfel încât procesul de transformare a acesteia în nisip să fie unul cât mai eficient. Soluția Clovers poate fi folosită atât în domeniul construcțiilor, cât și în agricultură sau în alte industrii, utilizatorii având acces la o alternativă mai ieftină și mai sustenabilă la nisipul tradițional. Utilizarea Clovers va ajuta astfel la protejarea mediului înconjurător și la reducerea costurilor, contribuind într-un mod sustenabil la soluționarea deficitului de nisip.

3

EcoDot

Start-up

EcoDot propune un micro-biodigestor anaerob creat pentru a depozita eficient și ecologic deșeuri organice. Cu ajutorul unui sistem hardware bazat pe senzori, mecanisme de automatizare și sisteme de izolație, EcoDot transformă resturile alimentare mărunțite în biogaz și îngrășăminte naturale, reducând astfel impactul negativ asupra mediului. Produsul este destinat fermelor mici și mijlocii, cabanelor izolate, dar și utilizatorilor casnici, oferindu-le o soluție durabilă și economică pentru gestionarea deșeurilor organice. Utilizarea EcoDot facilitează economisirea resurselor de timp și bani, iar beneficiul acesteia constă într-un mediu mai curat și o planetă mai sănătoasă pentru toți.

4

AIstetix

Start-up

AIstetix este o aplicație Web destinată testării ideilor de design interior identificate pe Internet. Scopul acestei aplicații este de a ajuta utilizatorii să evite situațiile în care aspirațiile lor legate de design nu se potrivesc cu spațiul pe care îl dețin. Cu ajutorul algoritmilor de tip Inteligență Artificială pentru procesarea imaginilor, AIstetix face posibilă vizualizarea reală a ideilor de design în timp și spațiu, personalizându-le în funcție de preferințele utilizatorilor. Astfel, aceștia pot testa diferite detalii estetice de interior și pot vedea cum ar arăta acestea în propria lor casă. Utilizatorii vizați sunt oamenii care doresc să își renoveze interiorul locuinței, beneficiul lor din utilizarea produsului fiind economisirea timpului datorită unei interfețe intuitive care le permite vizualizarea imediată a propriilor idei de decorare.

5

Metal-Projects

Scale-up

Metal-Projects este o platformă online destinată proiectelor ce implică prelucrarea metalului. Scopul acestei platforme este de a sprijini și de a eficientiza legătura dintre atelierele partenere și firme sau alți clienți ce își încarcă pe platformă proiectele de prelucrare a metalului, oferind un mediu transparent de ofertare. Cu ajutorul unei platforme intuitive și performante, Metal-Projects facilitează realizarea unor astfel de proiecte prin funcționalități precum defalcarea acestora către diverse ateliere, intermedierea legăturii dintre ofertant și executant și vânzarea de produse finite. Astfel, platforma conectează și facilitează interacțiunea dintre ateliere, arhitecți, designeri de interior, companii și persoane fizice interesate de proiecte care vizează prelucrarea metalului.

6

One app all store

Start-up

One app all store este o aplicație ce oferă cumpărătorilor o soluție pentru a evita aglomerația și timpul pierdut în supermarket-urile și magazinele preferate. Cu ajutorul fluxului de utilizare propus, această aplicație simplifică viața cumpărătorilor prin intermediul unei metode de plată online, cât și prin intermediul unui motor de căutare al produselor menit să salveze resurse prețioase de timp în timpul cumpărăturilor făcute în magazin. Astfel, cumpărătorii vor avea parte de o experiență mai plăcută și mai ușor de gestionat în momentul achiziționării bunurilor necesare, fiindu-le, de asemenea, recomandate produse în funcție de propriile preferințe. One app all store este destinată tuturor celor care doresc să economisească timpul pierdut la cozile de la casele de vânzări din supermarket-urile și magazinele partenere.

7

Clever City

Start-up

Clever City propune un tomberon inteligent cu senzori integrați, creat pentru a combate rata scăzută de reciclare din România. Acest produs este dotat cu un sistem de tip IoT care permite analizarea, selectarea și sortarea deșeurilor în mod automat în compartimente separate. Clever City este destinat atât administrațiilor locale, cât și gospodăriilor individuale, oferindu-le acestora o soluție eficientă si ecologică pentru gestionarea corespunzătoare a deșeurilor de diferite tipuri. Utilizatorii vor economisi timp și resurse financiare, contribuind astfel la îmbunătățirea calității mediului înconjurător. Așadar, Clever City este soluția ideală pentru o lume mai sustenabilă si mai responsabilă.

8

Move Mountains

Start-up

Move Mountains este o platformă online destinată oamenilor atrași de turismul de aventură. Scopul acestei platforme este de a facilita conectarea oamenilor ce doresc să descopere noi experiențe cu instructori specializați ce îi pot îndruma corespunzător conform propriilor planuri de acțiune. Cu ajutorul acestei platforme de tip magazin online, Move Mountains automatizează procesul de planificare a unei experiențe de turism de aventură și oferă recomandări personalizate pe parcursul întregului an. Utilizatorii vizați sunt oamenii cu vârste cuprinse între 25 și 35 de ani, pasionați de sport și aventură, care doresc să economisească timp și să se bucure de siguranță, flexibilitate și simplitate. Astfel, Move Mountains își propune să transforme planificarea unei călătorii de aventură într-o activitate ușoară și plăcută.

9

ChatterGlove

Start-up

ChatterGlove este un produs destinat persoanelor cu deficiențe auditive și/sau verbale, având drept scop simplificarea integrării lor sociale și profesionale. Acest produs constă într-un sistem hardware-software performant compus dintr-o mănușă de exoschelet imprimată 3D și o aplicație conectată la senzorii încorporați ai acesteia. În acest sens, ChatterGlove transformă semnalele gestuale în format text și vocal cu ajutorul aplicației, oferind astfel o modalitate eficientă de comunicare între utilizatorii vizați (persoanele cu astfel de deficiențe) și alte persoane care interacționează cu aceștia. Astfel, ChatterGlove își propune îmbunătățirea calității vieții persoanelor ce se confruntă cu deficiențe de vorbire sau de auz, eliminând barierele comunicaționale de care se lovesc în viața de zi cu zi.

10

TakeCare

Start-up

TakeCare este o aplicație mobilă inovatoare destinată conectării persoanelor în vârstă singure și marginalizate cu cei care doresc să facă o diferență în viața lor de zi cu zi. Prin intermediul unei interfețe intuitive și performante, TakeCare permite utilizatorilor săi să identifice persoanele potrivite dispuse să le ofere sprijin în diverse activități, precum cumpărături, plimbări, programări la medic, oferindu-le companie în sarcinile de rutină greu de gestionat. Astfel, TakeCare automatizează procesul de identificare a celor mai potrivite și de încredere persoane gata să contribuie la sporirea calității traiului persoanelor vârstnice. Nu în ultimul rând, aplicația stimulează un sentiment de comunitate, de implicare și de conexiune între oameni.

11

Depo Farm

Spin-off

Depo Farm este o aplicație care conectează cumpărătorii cu producătorii agricoli locali, cu scopul de a susține micile afaceri și de a reduce importurile. Prin intermediul unui sistem de gestionare bazat pe o aplicație ușor de utilizat și un depozit corespunzător pentru stocarea produselor, Depo Farm livrează fructe și legume proaspete direct de la producători către clienți, în funcție de cerințele acestora privind cantitatea de produse și timpul de ridicare/livrare dorit. Utilizatorii vizați sunt producătorii locali, micile afaceri din domeniul HoReCa și cumpărătorii individuali, care vor beneficia de prospețimea produselor livrate în cel mai scurt timp posibil, de reducerea costurilor de transport și de eficientizarea timpului necesar pentru identificarea produselor locale de calitate. Depo Farm își propune astfel să sprijine economia locală și să promoveze un stil de viață sănătos și sustenabil.

12

Eco Dome

Spin-off

Eco Dome este un sistem inteligent ce își propune să soluționeze lipsa posibilității de a evalua calitatea alimentelor perisabile cumpărate din mediul online, reducând în același timp risipa alimentară. Cu ajutorul unui depozit inteligent bazat pe o constelație de senzori și pe algoritmi performanți, Eco Dome poate analiza calitatea produselor perisabile în vederea comunicării acesteia către cumpărători. Mai mult, sistemul poate permite generarea automată de oferte care să împiedice irosirea alimentelor din depozit. Astfel, Eco Dome își propune să contribuie la un stil de viață mai sănătos și la o economie alimentară mai sustenabilă.