Începând cu data de 4 septembrie 2017, pentru o perioadă de patru luni, un număr de opt până la doisprezece startup-uri B2B din domeniul tehnologiei, selectate din Europa continentală (inclusiv țările nordice) vor începe scalarea business-ului lor în unul dintre cele mai de succes hub-uri dedicate startup-urilor din Europa, din sediul Microsoft Berlin. Ca parte a noului program de accelerare, o echipă alcătuită din experți de vârf în afaceri și tehnologie va ajuta participanții - fără a deveni acționari - să își extindă și scaleze afacerea. Accentul se va pune pe startup-uri aflate în faza de expansiune, care au încheiat faza de finanțare și a căror activitate se desfășoară în industrii de viitor precum inteligența artificială, Machine Learning, realitate mixtă, analiza volumelor mari de date (Big Data), Blockchain, servicii de Cloud, Internet-of-Things și Software-as-a-Service. Aspectele critice necesare în pasul următor de dezvoltare al acestor startup-uri vor fi prioritatea principală a programului, acestea fiind susținute prin oferirea accesului către noi clienți și parteneri.

Startup-urile care sunt pregătite să facă pasul următor, au o echipă remarcabilă, un produs viabil și venituri consistente, sunt invitate să se înscrie în acest program de 16 săptămâni, înscrierile fiind deschise la acest moment. Pe data de 4 septembrie 2017, un juriu va anunța companiile care vor avea oportunitatea de a se alătura programului Microsoft Accelerator. Înscrierile sunt deschise, mai multe informații fiind disponibile la http://www.aka.ms/msab .

Iskender Dirik a fost numit în funcția de Managing Director/CEO-In-Residence al Microsoft Startup Growth Partners și a Microsoft Accelerator, Berlin. Până de curând, Iskender Dirik a deținut funcția de Managing Director la Bauer Venture Partners, fondul de investiții start-up de 100 de milioane EUR aparținând Bauer Media Group. Anterior acestei poziții, el a fondat câteva startup-uri și a deținut funcția de Managing Director la COPE, o companie de tip „boutique” din domeniul tehnologiei, consultanței de strategie digitală și dezvoltării de software. Clienții săi includ companii din industrii diverse, precum Axel Springer, Deutsche Telekom, Porsche, Volkswagen și Liga germană de fotbal (German Football League - DFL). „Un beneficiu important al programului de accelerare este rețeaua extraordinară la care un start-up poate avea acces prin programul nostru - clienții și partenerii Microsoft pot deveni clienții și partenerii acestor startup-uri. Îmbinând accesul la aceasta rețea cu suport tehnologic, precum și mentoratul și programul de training, ajutăm startup-urile să aibă o creștere accelerată și pe inițiatorii lor să facă pasul de la fondatori la antreprenori”, explică Iskender Dirik.

Microsoft Accelerator promite acces la piețe și industrii internaționale

Microsoft susține că ”are rolul unui multiplicator de valoare: rețeaua sa globală de clienți și parteneri oferă oportunități de conectare în toate industriile și companiile, independent de dimensiune. Microsoft asigură faptul că participanții la acest program intră în contact cu dezvoltatori și ingineri de vârf și au acces la tehnologii inovatoare precum Microsoft HoloLens, produse din familia Surface sau inteligență artificială. Soluțiile de productivitate precum Office 365 și platforma de cloud Microsoft Azure oferă aplicații care scalează oricât este nevoie, rapid, putând fi adaptate la nevoile specifice ale unei game vaste de industrii și de companii de diferite dimensiuni, fără a fi necesare investiții în infrastructuură.”

În plus, startup-urile participante primesc un credit de 500.000 $ pentru a fi utilizat în platforma de cloud Microsoft Azure.

Avantajele programului de accelerare Microsoft Accelerator Berlin se adresează atât startup-urilor germane, cât și celor din Europa continentală. În timp ce startup-urile germane au oportunitatea de a se concentra pe internaționalizarea activității lor, startup-urile din alte țări din Europa continentală au șansa de a pătrunde și pe piața germană.

Startup-urile interesate sunt invitate să ia legătura cu echipa Microsoft Accelerator Berlin, trimițând prezentarea lor prin email la msab-applications@microsoft.com.

Ce este Microsoft Accelerator

Microsoft Accelerator este o inițiativă internațională de susținere a inovației și a antreprenoriatului. Programul de patru până la șase săptămâni are loc în total în șapte locații din întreaga lume: Bangalore, Beijing, London, Seattle, Shanghai, Tel Aviv și Berlin. Absolvenții acestui program includ peste 500 de startup-uri precum aplicația de plată Cringle, platforma de data science Affinio și paltformă chineză de e-learning Tizi. Microsoft Accelerator este unul dintre cele mai importante programe corporate dedicate start-up-urilor de tehnologie, aflate în faza de expansiune, din întreaga Europă. Microsoft nu pretinde acțiuni startup-urilor participante, însă le ajută să își scaleze activitatea, oferindu-le acces la vasta rețea de clienți și parteneri Microsoft, cât și la tehnologii de vârf precum AI, ML și realitate mixtă.

Pe lângă programul de accelerare care se adresează startup-urilor mai mature, Microsoft susține de asemenea și startup-urile aflate în faze incipiente prin programul său Microsoft BizSpark. Programul BizSpark îndrumă startup-urile către success oferindu-le acces gratuit la serviciile de cloud ale platformei Microsoft Azure, cât și la software și asistență.