Școala a fost lansată pe 1 Octombrie 2019 și până acum 100 de copii și adolescenți au finalizat-o, cursurile validate și iubite de copii fiind Python și Antreprenoriat și Programare Front-End și antreprenoriat.
agileroo propune două concepte învătoare, unice pe piața de educație alternativă din România:
1. programare și antreprenoriat într-un singur combo.
2. Conținutul cursurilor, axat pe cele mai noi și attractive tehnologii, precum inteligența artificială, machine learning, programare python, programare front-end
agileroo include un workshop de antreprenoriat gratuitpentru fiecare curs de programare – în acest fel, agileroo își propune să le explice părinților din România despre importanță nu doar a programării (despre care părinții au înțeles că este o competență necesară copiilor lor), dar și a antreprenoriatului, abia acesta din urmă ducând la dezvolarea “soft-skills” (abilitați sociale, precum inteligență emoțională, comunicare eficientă, colaborare), atăt de necesare în evoluția ulterioară a tinerilor, dar atât de neglijate în sistemul educațional românesc.
Fiecare curs de programare (cursurile durează 3 luni, 24 ore în total pentru gimnaziu și 48 de ore pentru liceu) se finalizează cu un proiect la care cursanții lucrează în echipă și îl prezintă apoi în fața comunității agileroo, formată din mentori, copii, adolescenți, părinți (și unde cursanții rămân activi și după finalizarea cursurilor).
Workshopurile de antreprenoriat au invitați speciali, antreprenori din ecosistemul de startups din România, care, datorită exemplului personal, sunt o sursă de inspirație pentru copiii și adolescenții de la agileroo.
Echipa de mentori de la agileroo (6 mentori din Canada și România) este selectată după același criteriu – profesioniști în domeniul de tehnologia informației cu capacitatea de a transmite valori, nu doar cunoștințe. Agileroo promovează educația prin fascinație – adică aducerea în fața cursanților agileroo a unor mentori carismatici, al căror exemplu professional copiii și adolescenții vor dori să îl urmeze.
Fondatoarea școlii este Diana Lefter, om cu 20 de ani de experiență ca programator și manager în industria de Tehnologia Informației din America de Nord și Europa, și cu un Msc în matematică la Universiatea din București. Revenind în România și dorind să își integreze băiatul de 14 ani în sistemul educațional de aici, Diana a sesizat că în programele educaționale din școlile de aici nu există ofertă de programare (diferită de C++), antreprenoriat și soft skills – astfel a apărut agileroo.
Diana are un MSc în matematică – este pasionată de matematică și de Data Science, care presupune cunoștințe atât de matematică, dar și de informatică Diana este și EIT alumni pe un program de AI (Inteligență Artificială) și ML (Machine Learning) și, în colaborare cu Diana Lucaci, Phd în Inteligență Artificială la Universitatea din Ottawa, va lansa din această toamnă un program pilot de AI/ML la agileroo.
Prețul este între 40 și 50 RON/oră. Mai multe detalii sunt disponibile aici.