Astfel, Google a dat drumul înscrierilor pentru programul european de accelerare Google for Startups și caută echipe aflate în stadiul de creștere.

Google for Startups Accelerator: Europe este un program ce se va derula pe o perioadă de trei luni. Este dedicat startup-urilor în faza de growth, cărora le oferă ajutor în rafinarea produselor, acces la experți din afară, training pentru realizarea prezentărilor. În plus, participanții vor primi credite Google Cloud.

Ca și criterii de eligibilitate menționăm faptul că se caută startup-uri în etapa de finanțare post-seed, care au echipe în dezvoltare (de cel puțin 10 persoane), cu sediul în Europa sau Israel. De asemenea, au întâietate startup-urile care se pot folosi de la produsele și expertiza tehnică a Google (cum ar fi cloud, AI, machine learning, data sets) în dezvoltarea produselor și serviciilor pe care le oferă pe piață.

Verticalele de interes pentru echipa acceleratorului Google sunt în domeniul sănătății, educației, soluțiilor pentru munca la distanță, livrării de alimente, financiar, media, dar și al serviciilor B2C.

Aplicațiile pentru Google for Startups Accelerator: Europe sunt deschise până pe data de 23 august.

În luna septembrie vor avea loc interviurile cu echipele, iar în octombrie vor fi anunțate startup-urile care intră în program. Acceleratorul se derulează online între lunile noiembrie 2020-ianuarie 2021.