ChallengeUP! este un program de accelerare pentru startup-uri din domeniul Internet of Things, pus la punct de Intel, în colaborare cu Cisco și Deutsche Telekom. Cele trei companii oferă afacerilor din domeniul tehnologiei, aflate la început de drum, o ocazie uriașă de a beneficia de programe de mentorat cu specialiștii lor și posibilitatea folosirii infrastructurii deja dezvoltate.

articol
Sursă foto: challengeup.eu

Acceleratorul promite să ofere startup-urilor posibilitatea de a se lansa pe piață de trei ori mai repede decât ar fi posibil în mod normal, iar în parteneriat cu hub:raum să le ofere și un spațiu de coworking în Berlin și Cracovia. Programul se adresează startup-urilor de tipul IoT (Internet of Things) din zona EMEA (Europa, Orientul Mijlociu și Africa). ChallengeUP! pune la dispoziție celor aleși, mentori din cadrul celor trei mari companii care se vor ocupa îndeaproape pe toata perioada accelerării.

articol 2

Spre deosebire de alte programe de accelerare, Intel, Cisco și Deutsche Telekom nu vor reține procente din companiile care vor intra în program, iar startup-urile își vor menține proprietatea intelectuală. La finalul programului, există posibilitatea de a aplica pentru o investiție din partea celor trei.

articol3

La ediția de anul trecut a programului, printre beneficiarii aleși de ChallengeUP! s-a aflat și startup-ul românesc DeviceHub.net. start-up.ro a stat de vorbă cu fondatorii acestuia în urmă cu ceva vreme, unde s-a atins și subiectul utilității folosirii unui program de accelerare benefic.