Instant Factoring s-a calificat în finala globală, după ce anul trecut a câștigat finala regională a concursului, Central European Startup Awards (CESA), în calitate de “Cel mai bun Startup Fintech (Best Fintech Startup)”.

Etapa finală a Global Startup Awards se organizează bianual și întrunește finaliștii din 60 de țări, de pe 3 continente. Instant Factoring este nominalizat ca finalist si unic reprezentant al sectorului fintech din România și Europa Centrală și de Est la categoria „Global Futureshaper Award by Cathay – Startups”, care va premia cel mai bun startup din lume la această categorie.

Juriul va fi format din specialiști selectați din toată lumea, din rețeaua internațională a Global Startup Awards.

„Participarea la Global Startup Awards în China este o oportunitate unică de a ne întâlni cu alți antreprenori vizionari și startup-uri cu un potențial de dezvoltare globală, precum și investitori de talie globală, și va fi o experiență extrem de utilă în definirea strategiei noastre de extindere internațională în anii următori„, a declarat Cristian Ionescu, CEO și Cofondator al Instant Factoring.

Global Startup Awards este cea mai mare competiție independentă de startup-uri, cu misiunea de a descoperi, recunoaște și conecta organizațiile și specialiștii din industriile de tehnologie și web, care au demonstrat realizări remarcabile în afaceri și în sprijinirea comunității.

Instant Factoring este prima platformă fintech de factoring din România și Europa de Sud-Est, având ca misiune sprijinirea micilor afaceri și microîntreprinderilor, prin furnizarea unor soluții accesibile de finanțare a facturilor – factoringul.

Platforma online permite analiza facturii finanțabile într-un interval de 2 ore pentru facturi de până la 10.000 de lei și 24 de ore pentru cele de până la 250.000 de lei, iar în maximum 24 de ore de la aprobarea finanțării, clientul încasează banii în cont.

Instant Factoring deține un model intern patentat de credit-scoring robotizat și complet automat, precum și analiză predictivă, în vederea luării deciziilor de risc. Informațiile și datele financiare se extrag în timp real din peste 25 de surse publice pentru a evalua atât riscul clientului, cât și pe cel al cumpărătorului, precum și pentru a oferi transparență totală în avans asupra prețului.