Protestele au luat numeroase forme în ultimele două săptămâni. De la pancarte extrem de creative afișate în Piața Victoriei, la site-uri care le centralizează pentru posteritate, la jocuri în care îl controlezi pe Dragnea pe post de Pacman și trebuie să te ferești de Iohannis. Acum vorbim despre ceva mult mai complex. InterrOUGation este un fel de browser-RPG în care trebuie să obligi teribilul trio PSD, Dragnea-Grindeanu-Iordache, să-și dea demisia.

interrougation critique games

Pentru a ajunge la rezultatul scontat te vei volosi de un întreg arsenal de întrebări și fapte pe care le vei arunca în fața celor trei. Jocul are cinci finaluri posibile, însă până la vremea publicării articolului am reușit să descopăr doar două. În primul scenariu am reuit să amân OUG 13, iar în al doilea am reușit chiar să-l fac pe Dragnea să-și dea demisia din fruntea PSD. Win/win.

interrougation critique games

InterrOUGation este gândit și ca o unealtă prin care poți afla mai multe despre fiecare dintre cei trei social-democrați, având la dispoziție fișiere ”bio” foarte bine puse la punct și detaliate despre fiecare. Interogarea o faci concomitent cu aceștia, noi întrebări putând fi deblocate la fiecare membru PDS, prin prisma răspunsului celorlalți doi. Ai 15 minute la dispoziție pentru a termina jocul, într-un fel sau altul. Dacă ai jucat vreun titlu din seriile scoase de Telltale Games, ești familiarizat cu acest joc.

interrougation critique games

În timp ce-i interoghezi, trebuie să fii atent să nu îi enervezi prea tare, deoarece își vor lua tălpășița iar scopul tău final iese astfel din discuție. În schimb, prin argumente coerente, logice, îi poți face să-și dea seama de greșeala imensă și să demisioneze. Jocul este realizat de Critique Gaming, un grup de cinci persoane cu fond social și educațional foarte diferit, de la juriști și economiști la artiști și programatori.