Investiția în proiectul “Europa Verde – Tehnologii eficiente pentru fabricarea de produse inovatoare și ecologice” este de peste 2.400.000 de euro, iar Prodplast beneficiază de ajutor de 950.000 de euro, oferit de granturile acordate de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin mecanismele financiare SEE și Norvegian 2014-2021, în cadrul programului "Creșterea IMM-urilor din România."

Obiectivul proiectului este dezvoltarea cooperării de afaceri dintre România şi Norvegia, pentru a oferi soluţii împotriva poluării cu plastic de unică folosință, atât pe sol, cât şi în mediul marin. În cadrul proiectului s-a semnat și un acord de colaborare cu compania norvegiana BioBag, în vederea schimbului de know-how și a exportării de produse compostabile realizate în România.

Produsele pe care ne propunem să le realizăm în cadrul proiectului sunt pungi compostabile pentru raioanele de fructe și legume din cadrul supermarketurilor, folii subțiri compostabile pentru scutece și folie de mulcire folosită în agricultură. Produsele au la bază granule din amidon de porumb, o materie primă rapid regenerabilă.

Proiectul Europa Verde abordează o gamă largă de probleme de gestionare a deșeurilor organice și le oferă soluții sustenabile. O parte din problemele pe care le adresează proiectul sunt: cererea crescută de produse sustenabile pentru înlocuirea celor din plastic de unică folosință ca urmare a schimbărilor legislative la nivelul UE, poluarea cu plastic de unică folosință și reciclarea deșeurilor organice.

„Prin produsele pe care le realizăm ne dorim să oferim o soluție de colectare separată a deșeurilor organice în vederea compostării. Compostul rezultat este un îngrășământ natural foarte puternic și care ajută la regenerarea solului. Credem că principiile economiei circulare oferă răspunsul la o parte din problemele de poluare cu care se confruntă umanitatea, de aceea oferim produse care respectă aceste principii”, declară Tudor Georgescu, Director General Prodplast.