Pe platforma fenix.eco sunt acum disponibile peste 20 de modele de smartphone-uri recondiționate, cu prețuri, în medie, cu 50% mai mici față de cele ale unor telefoane inteligente noi.

Telefoanele disponibile pe fenix.eco oferă consumatorilor avantaje similare cu cele corespunzătoare telefoanelor noi precum experiența clientului, calitatea și garanția, la prețul unui model vândut la mâna a doua. Magazinul online vinde smartphone-uri Apple, Samsung și Huawei cu o vechime de 12 până la 36 de luni, care au fost curățate de toate datele utilizatorului anterior și recondiționate complet de un partener certificat ISO.

Toate telefoanele fenix.eco sunt vândute cu o garanție de 12 luni. Clienții din România primesc produsul între 24 și 48 de ore de la momentul plasării comenzii pe fenix.eco. Pe lângă telefonul recondiționat, cutia fenix.eco sigilată conține și accesorii, inclusiv un cablu și set de căști noi.

În spatele fenix.eco este antreprenorul în serie și business angel-ul Grégoire Vigroux, care a investit 200.000 de euro în fenix.eco. Acesta este co-fondator al startup-ului împreună cu un fost manager din cadrul Amazon, Adrien Arnoux. Grégoire Vigroux este unul dintre fondatorii TELUS International Europe (cunoscut anterior sub denumirea de CallPoint). Compania de call center angajează în prezent 5.000 de persoane în Bulgaria și România.

Fenix.eco nu este nici primul, nici singurul startup românesc de acest tip. Doi tineri antreprenori, Alin Luca si George Moroianu, au dezvoltat în România, în luna noiembrie a anului trecut, primul marketplace dedicat exclusiv vânzărilor de smartphone-uri second hand, Flip.ro. Platforma Flip.ro este o investiție de 120.000 de euro, realizată de fondul de investiții V7 Capital, deținut de Andrei Crețu și Iulian Cîrciumaru, co-fondatorii abonamentului la sport și ai rețelei naționale 7card, dar și a GapMinder (prin acceleratorul Techcelerator) și Difrnt Agency.

Pe platforma Flip.ro îți poți și vinde smartphone-ul în siguranță. Pe Flip poți vinde telefoane nu mai vechi de 4-5 ani și doar din gama Apple, Samsung și Huawei, iar suma pe care o obții din vânzare este similară cu cea obținută pe oricare alt website. Pentru cei interesați de cumpărarea unui smartphone de pe Flip.ro, prețurile sunt cu până la 70% mai mici, iar garanția oferită este de 100 de zile.