Am făcut o listă cu cele mai importante modificări aduse lui iOS 12.

Notificările grupate

Apple avea o problemă mare cu notificările pe iPhone, pentru că acestea nu erau grupate ca pe Android, așa că era foarte greu să le organizezi. Cu iOS 12 Apple rezolvă această problemă și grupează notificările de același tip, de exemplu, mesajele text, Facebook sau calendarul. De asemenea, Apple adaugă posibilitatea de a avea notificări tăcute, care vor apărea în centrul de control accesibil prin swipe de sus în jos, dar nu vor apărea și pe ecran.

Animoji și Memoji

Apple a adăugat îmbunătățiri și pentru animoji-uri. La nivelul animoji-urilor, acestea primesc suport pentru identificarea limbii, ca să o poți scoate în timp ce trimiți mesaje prietenilor și se adaugă noi creaturi pe care le poți impersona. De asemenea, Memoji e inspirat de Samsung Galaxy S9. Practic, îți poți face un avatar propriu care să devină emoji. Prieteni, a venit din nou epoca avatarului din Yahoo Messenger.

Facetime pentru grupuri

Nu multă lume folosește Facetime în România, dar în străinătate e destul de folosit. Apple adaugă posibilitatea de a avea conversații video în grup cu Facetime, de până la 32 de persoane. FaceTime pentru grupuri va avea suport pentru iPhone, iPad și Mac. Poți folosi Animoji în aceste conversații.

Ruleta

Un anunț care poate părea amuzant, dar e util pentru multă lume. Noua aplicație numită Measure calculează distanțe și dimensiunile obiectelor. Existau mai multe aplicații terțe care făceau aceste lucruri prin ARkit, adică acel kit de dezvoltare pentru realitatea augmentată oferit de Apple.

Shortcuts

O aplicație conectată la Siri care reușește să reunească mai multe funcții din telefon. Practic, seamănă cu IFTTT, adică poți trimite un mesaj predefinit, care să folosească funcția de SMS și Apple Maps. E asemănător cu ce pot face asistenții personali de la Google și Amazon.

CarPlay cu Waze și Google Maps

Pentru mașinile care au preinstalat sistemul de operare CarPlay, care conectează telefonul la ecranul principal al automobilului, Apple oferă suport pentru Google Maps și Waze, două aplicații importante care lipseau.

iOS 12 - Screen Time

În lumea în care folosim gadgeturile zi de zi, oră de oră, Apple lansează o aplicație prin care poți vedea exact cât timp petreci în fiecare aplicație. De asemenea, face statistici în funcție de categoriile de aplicații, ca să vezi cât timp petreci în social media, în jocuri sau citind.

Dublă autentificare mai ușoară prin SMS

O funcție care nu pare atât de importantă, dar ușurează viața utilizatorilor de iPhone. Dacă folosești dublă autentificare și primești coduri de autentificare prin SMS, acestea vor fi copiate automat în browser, ca să nu mai fii nevoit să faci switch între aplicații.

Password sharing

Dacă ai iPhone și Mac, iar una dintre parole e salvată pe un singur dispozitiv, vei putea avea acces la aceste parole dacă dispozitivele sunt apropiate. Acest lucru e important pentru a face experiența cât mai fluidă. Deja Apple are Keychain care salvează și completează cu ușurință parolele.

Alte anunțuri

Siri devine mai inteligent și se conectează la mai multe aplicații

O nouă variantă a aplicației de știri Apple News

O nouă aplicație de cotații bursiere

Voice Memos vor fi disponibile și pe iPad și se sincronizează cu iCloud

iBooks devine Apple Books